Den abattoir

DSCF3980

DSCF3968

DSCF3966

DSCF3961

DSCF3948

DSCF3945

DSCF3971
Ik hou van de markt, van marktkramers, van de geuren, kleuren en mensen op een markt, een markt legt voor mij altijd een beetje de ziel bloot van een stad. Als we op reis zijn, zoeken we altijd marktjes op, maar ook thuis gaan we zo goed als wekelijks op zaterdag naar de markt. Het is een gewoonte die ik meenam van thuis en die ondertussen in heel ons gezin is doorgesijpeld, zeker nu ze op zaterdagochtend naar de tekenacademie gaan.
Verandering van spijs doet echter eten en toen ik de tip kreeg om eens naar den abattoir in Anderlecht te gaan, was het gisteren (vlak voor de strijd om Play-off 1 vanavond) het uitgelezen moment. Wat een ontdekking!
Een markt is en blijft een markt natuurlijk met kramen vol etenswaren, maar er hangt gewoon een hele fijne vibe, je vindt er echt alles van aardappel tot zapote en daar waar de Mechelse marktkramers tegenwoordig best bescheiden hun waren aan de man brengen, prijzen ze die in den abattoir iets luidruchtiger aan. Geweldig, ook omdat de kinderen er best van onder de indruk waren, mensen die meer lawaai kunnen produceren dan zijzelf? Bestaat dat? 😉
Het duurde even voor we onze draai vonden, want de markt (ook met kleren en andere spullen) is echt gigantisch groot en als je even doorloopt kom je ook uit op een stukje overdekte markt: de relatief nieuwe Foodmet, met vooral slagers, viswinkels en speciaalzaken. Neem een bommakarretje of genoeg kinderen mee om de boodschappen te dragen, want eens je begint te kopen, stop je niet meer, de prijzen zijn er meer dan concurrentieel en zodoende zijn de kilo’s fruit en groenten snel gekocht.
De markt is elke vrijdag-, zaterdag- en zondagochtend (van 7 uur tem 14 uur) open. Vlak ernaast is het metrostation Delacroix of een grote parking (1 euro per uur, excl zondag dan is het 2 euro). Zoals altijd aten we onze buit erna gewoon lekker op en heb ik naast heel wat anders lekkers, nog meer dan een halve kilo mozarella in de koelkast liggen die ik volgende week over wat pizza’s zal draperen (hoera, al minstens één dag van het weekmenu ingevuld!)

Altijd fijn om iets te horen!