Week #10 2017 Maartse groenten en buien.

Afgelopen week deden we het zonder weekmenu en aten we gewoon wat de diepvries nog stockeerde, wat er nog in de ijskast zat, wat de ober ons gaf nadat we het besteld hadden of gewoon waar we zin in hadden. Zulke weken zijn ook gekend onder de noemer ‘vakantie’. Ik kan alleen maar consequent (in de schoolweken) een weekmenu volhouden als ik weet dat het over een aantal weken weer helemaal niet hoeft, het maakt dat ik elke zondagavond vol goede moed probeer om een evenwichtig menu samen te stellen met seizoensgroenten, minstens 2 keer veggie, 2 keer vlees en 2 keer vis, sowieso maximaal 6 maaltijden zodat we altijd misschien een keertje niet hoeven te koken of overschotten kunnen opeten. We zitten ondertussen in een nieuwe maand, Maart en dat geeft ons ineens bloemkool dus laten we zeggen dat ik daar wel zin in heb. Vanavond beslis ik alvast dat we volgende week het volgende zullen eten:

  • Homemade pizza, aangezien we nog een halve kilo mozarella overhebben van ons bezoekje aan den abattoir. Ik zal één van de komende dagen misschien ook eens ons meer dan beproefde recept voor het deeg delen.
  • Kip met champignons op moemoe’s wijze met brood, het zal mijn tweede recept worden van project moemoe. De Lemon Curd taart die ik vandaag bakte was het eerste, dus dat is ook nog een andere blogpost voor deze week (net zoals onze leuke kabouterwandeling in d’ Ardennen en ons werfbezoek aan Paula)(maw stay tuned :))
  • Bloemkoolkoekjes met een yoghurtsausje, en een slaatje
  • Pasta met spinazie, boursin en spek, iets dat ik ooit leerde van mijn kotgenootje, blijft lekker!
  • Gebakken pompoen met witvis
  • Veggie balletjes in tomatensaus met frietjes, de kinderen vroegen achter balletjes in tomatensaus, dus ik dacht, laat ik eens een echte veggie versie proberen, met linzen, ik ben benieuwd!

Als soep nemen we bloemkoolsoep.

Altijd fijn om iets te horen!