Een feestweek: weekmenu #45

dscf3020

Na een fijn weekje vakantie duurt het altijd even voor we terug helemaal opgestart zijn en dan ben ik er ook niet rouwig om dat we een kortere week hebben.

Deze week vieren we ook een jarige, onze lieve Janneman wordt 7 jaar en dat gaan we uitgebreid vieren. Donderdag na schooltijd pak ik tien kinderen mee naar huis en spoken we er op los tot de ouders ze opnieuw komen halen. Een atypisch feestje voor het ventje dat soms in een ander sterrenstelsel leeft. De laatste voorbereidingen worden getroffen en na het feestje breng ik sowieso verslag uit. Inspiratie en al.

We zullen deze week dus wel volgens een vaststaand schema eten:

  • Maandag: de wederhelft bracht van de winkel cordon bleu mee, een grotere hint dan dat bestaat er niet denk ik 🙂 dus die eten we vanavond met stoemp op.
  • Dinsdag: een lekkere warme gele viscurry met veel groentjes en rijst.
  • Woensdag (Jan is jarig!): aangezien hij altijd de potten uitlikt bij stoofvlees met frietjes maak ik dat met meer dan alle plezier.  Ik plan ook nog iets lekkers wat al lang op mijn kook-bucket-list staat en hij ook van kan genieten: spekken. Als het lukt en ik kom er aan toe, dan breng ik ook weer verslag uit!
  • Donderdag is het zijn kinderfeestje en eten we helemaal in thema iets dat alle kindjes (hopelijk) lekker vinden.

Vanaf vrijdag laat ik de teugels los want dan willen we nog eens naar dArdennen, zaterdag mogen we zelf onze voetjes onder tafel gaan schuiven bij lieve vrienden en zondag komt de familie langs voor taart en mag onze Jan nog eens kiezen, maar dat zien we dan wel!

Ik heb goesting in bloemkoolsoep, dus we gaan daar gewoon voor.

 

Eén reactie

Altijd fijn om iets te horen!