Een makkelijk, lekker (& kindvriendelijk) Paasmenu

Een kerststronk nét iets anders…

Vorig jaar was Pasen onze allereerste feestdag ‘en petit comité’, het bleek de eerste te zijn van vele momenten die enkel met het gezin gevierd zou moeten worden. Ik besloot toen (net zoals al die keren die volgden) om toch een lekker en kindvriendelijk meer-gangen-menu te maken. Ik wil op zulke momenten nog altijd kunnen genieten van lekker eten én een goed glas wijn, én dat allemaal graag zonder het gezaag van kinderen 😉 Dit jaar wil ik opnieuw simpel lekker eten maken om toch een beetje een feestdag-gevoel te krijgen én denk ik er sterk over om gewoon lekker hetzelfde te doen, soms moet een mens zich het ook gewoon eens makkelijk maken he, toch?

Vorig jaar was het heerlijk weer, zaten we lekker buiten en stonden er vers geplukte bloemen op tafel, laat ons een beetje hopen dat de zon dit jaar ook weer van de partij is!

Vers geplukte bloemen op de tuintafel ❤

Ons paasmenu dan:

Kaaskroketjes van de moemoe die ik volledig overliet aan de kinderen, smurrie rollen, het blijft een hit!

Lentesoep met stengels was uiteindelijk een simpele courgettesoep met bladerdeeg stengels (neem een vel bladerdeeg, snijd in lange repen, smeer de repen in met eigeel en bestrooi met kruiden of parmezaan of ham of juist helemaal niets, geef ze een draai en zet ze zo’n 10 minuten in de oven op 200°C, de kinderen vinden het ‘stengel maken’ ook heel leuk om te doen!)

Het koste 10 minuutjes tijd om de groene asperges met zalm te maken maar zo heerlijk simpel en bijna geen gemor aan tafel (de enige gang waar er een beetje geklaagd werd)

De enige keer dat ik trouwens ook moeite deed bij het ‘bord opmaken’

Kip met boontjes en krieltjes uit de oven is gewoon super simpel en lekker!

Ik ben altijd fan van lekkere & makkelijke ovenschotels!

Tenslotte haalde ik een beetje kerst in huis met deze kerststronk, maar deze keer rolde ik de biscuit niet op maar sneed ik hem in vier grote stukken, opgeklopte room en rood fruit tussen de verschillende lagen en je krijgt ineens een totaal ander dessert!

Op naar een smakelijk (en hopelijk zonnig) Pasen!

2 reacties

    1. Jaja, ik kan daar zelf echt wel van genieten van zo eens wat langer te tafelen (en idd gelukkig dat er hier veel helpers rondlopen ;))

Altijd fijn om iets te horen!