Week 12: is het dan stilaan lente?

Afgelopen weken was het zoals je eerder kon lezen echt lastig en tot een paar jaar geleden was ik dan ook vol vooruit blijven gaan om dan tegen beter weten in (hoewel je altijd goed genoeg voelt dat het niet gaat, maar ‘opgeven’ staat gewoon niet in het woordenboek) onherroepelijk tegen een muur te botsen en vermoedelijk daar even te blijven liggen, gaan en blijven gaan, dat was het zowat. Batterijen opladen en helemaal laten leeglopen, opnieuw opladen en sneller laten leeglopen, keer op keer opnieuw tot het genoeg is of tot er een lange vakantie aankomt die je net op tijd redt zoiets… Ik vind het best lastig om zo een cyclus te doorbreken, want ik ben nu eenmaal redelijk zwart/wit op dat vlak, ofwel gaan we niet, ofwel gaan we 200%. Gelukkig komt het verstand met de jaren (en ik hoop dat er de komende jaren nog veel verstand zit aan te komen 😊) en zei ik ‘stop’ en zo liet ik mijn studenten weten dat ik een aantal dingen zou schrappen, vroeg de man om een keer te koken, zette de kinderen weer opnieuw echt aan het werk (zijnde afwasmachines moeten écht uitgeladen worden en ga ik na ettelijke keren vragen toch niet gewoon zelf doen), deed nada nul noppes in het weekend buiten Grey’s Anatomy kijken, aanvaarde hulp van de zus die de kinderen zou ophalen waardoor de man en ik nog eens langer dan een uur alleen konden wandelen (heerlijk) en ging ik opnieuw langs de fasciatherapeut. Heel stilletjes kwam er een zekere lichtheid in de week die ik nu probeer vast te houden, maar met de paasvakantie in het vooruitzicht zal dat wel lukken!

Bloesems aan de amandelboom in onze tuin, zo mooi dat die zijn!

Er zaten witloof, broccoli, spinazie, prei, rode biet en pompoen in het pakket en ik ging dan ook voor echt comfortfood wat dan resulteert in:

  • Witloof met kip, weet je nog dit eenspansgerecht, is gewoon echt ontzettend lekker, niet vergeten om een stukje brood erbij te eten, kan je heerlijk lang mee doppen in de saus.
  • Nasi goreng met prei, wortels, een eitje en ham
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Groene couscous met falafel en tzatziki. Stoom/kook de broccoli en stoof hem daarna aan met wat look en een uitje, ondertussen de couscous koken en de falafelballetjes bakken, de broccoli fijn pletten en mengen met de couscous en de balletjes (goed afkruiden!). Ik maakte er ook nog een tzatziki bij.
  • Pasta met ballen, als de man kookt is het tegenwoordig altijd lekkere pasta met ballen!
  • Groene groentesoep, we hadden best nog veel groene groenten die allemaal lekker in de soep konden!

De rode bieten en de pompoen zijn voor later 😉

Als bento kregen de kinderen een slaatje mee van paprika, mozzarella, pasta, olijven en tomaat!

4 reacties

Altijd fijn om iets te horen!