Een mistige reus in Botassart

dscf0044

dscf0055

dscf0064

dscf0073 dscf0091 dscf0081

dscf0095

dscf0100

dscf0114

dscf0128

Werfbezoekjes worden als het kan altijd gekoppeld aan een leuke en mooie wandeling, vandaag hadden we er weer zo eentje: het graf van de reus in Botassart, één van de mooiste wandelingen langs de Semois.

Ze is onder de vijf kilometer (4,5 km zoiets) én nu we eens zonder kinderen waren, hadden we gerust een paar kilometers extra kunnen lopen, maar wegens tijdsgebrek deden we het toch maar niet, het zou nl niet de eerste keer zijn dat we nét dan verkeerd lopen én verdwalen in een donker bos. Been there, done that 🙂

De wandeling is heel goed doenbaar (niet met buggy weliswaar) en aan het mooiste uitkijkpunt bovenop de rots is het wel een beetje uitkijken geblazen (zeker met kinderen die over een portie avonturiersbloed beschikken)(en natuurlijk valt er daar ook een cache op te rapen!) Eens je tot aan de Semois gedaald bent, kom je op een molen uit die tevens een vakantiehuis is (niet dat ik hier reclame wil maken voor een vakantiehuis als we er binnenkort zelf eentje te verhuren hebben 🙂 maar eerlijk, ik denk dat het hier heerlijk verblijven is, de locatie is alleszins prachtig) . Alles wat je nu gedaald bent, moet je nu terug stijgen en dat is een hele klim. Met kinderen zouden we er dubbel zo lang over gedaan hebben, maar dan heb je een geluk dat er langs de weg veel bankjes en rustpunten zijn!

Even een stevige mistige neus halen op een geweldig mooie plek, ideaal om wat kerstkilo’s uit te zweten!

Altijd fijn om iets te horen!