Een sterretje voor moemoe

IMG_6928

Het is morgen net drie maanden geleden dat moemoe stierf. Het overvalt me nog best wel vaak dat ze er niet meer is: als ik een mailing doe voor verjaardagsfeestjes, als ik me bedenk dat ik niet kan langsgaan met de kinderen in de vakantie, als ik ineens haar foto zie staan, toen mijn moeke me belde om te zeggen dat Mieke, de schildpad, ontwaakt was uit haar winterslaap en we haar dus definitief mochten adopteren en verhuizen naar onze tuin. Ik mis haar, en ik niet alleen… ik hoop ergens dat ze dat wel wist dat ze gemist zou worden.
In de klas van Mies waren er aan het begin van het nieuwe jaar jammer genoeg wel meerdere kindjes die een (over)grootouder verloren waren en had de juf er dus tijd aan besteed. Mies kwam daardoor op een dag thuis met het verhaal dat moemoe op een ster zat, wat ik wel mooi vond, hoewel wij eerder altijd heel open en eerlijk met de kinderen zijn geweest (zonder al te veel details te geven welteverstaan)
Wij hebben echter kinderen die over alles heel erg hard nadenken en ons pas raadplegen als ze elke kant van de gedachte in hun hoofd vijf keer hebben omgedraaid maar er zelf niet uitgeraken. Zo kwam het dat Mies een weekje geleden volledig overstuur ineens beneden stond om te zeggen dat ze de ster waar moemoe op zit niet kon zien.
Gelukkig voor ons zaten we een paar dagen later in de Ardennen waar de sterrenhemels veel klaarder zijn en zodoende drapeerden we op een avond een dekentje rond haar schouders, namen haar mee naar buiten en overschouwde ze de hemel om te besluiten dat Capella dé ster is waar moemoe op zit. Capella, één van de helderste sterren aan het firmament en tevens deel van het sterrenbeeld voerman (of Auriga), een hele mooie zichtbare ster dus. Het was ontroerend om te zien hoe Mies haar zonder verpinken aanduidde en erna opgelucht naar binnen trok, niet wetende dat wij vanaf nu ook met andere ogen de sterrenhemel zullen bekijken 💛

Effe ter info: wij zijn geen sterrenkundigen die elke hete gasbel in de Melkweg herkennen, maar we zijn nerds met veel interesses, dus hebben apps als Star Walk op onze tablet staan, die nutteloos leken tot nu, want het was verbazingwekkend makkelijk te achterhalen welke ster Mies had aangeduid.

4 reacties

  1. Bedankt aan Miesje voor dit mooie beeld … ons moederke op een ster, het kan niet anders! Jaja, we gaan nog héél lang over haar praten hé!

    1. Zo mooi lief Miesje . Een ster…….. Mooie plaats voor ons lieve moeke, moemoe….
      als ik nu naar de hemel kijk zal ik haar zoeken en ook wel vinden Capella, mooi .En gewoon maar het gevoel dat ze aan de hemel schittert doet me al kippenvel krijgen maar maakt me ook heel emotioneel. We missen haar allemaal zo hard , maar ze blijft in ons hart en is een ster …….. xxx

Altijd fijn om iets te horen!