Eindhoven: ruwe bolster, blanke pit

Vorige kerstvakantie trokken we naar Eindhoven. Het enige dat we echt planden was ontbijten bij Meneer De Boer waar ze niet doen aan reserveren, maar we gelukkig wel een plekje konden bemachtigen. Heerlijk brunchen in een mooi kader, hoe beter kan een dagje Eindhoven starten?

meneer-de-boer-eindhoven

dscf7703

Als coffeelover had ik gelezen over de stadsbranderij en een bezoekje daar moest gebracht worden. Zomaar langslopen doe je niet, want het ligt verscholen, maar eigenlijk maakt het dat wel eens zo leuk en smaakt de koffie misschien nog lekkerder? 🙂

dscf7724

Daarna liepen we de stad in en op aanraden van fijne Eindhovenaars bij de stadsbranderij trokken we al wandelend verder buiten het centrum (na eerst serieus verkeerd te lopen, maar dan kom je zo nog eens ergens :)) naar Strijp-S: een voormalig bedrijventerrein van Philips dat volstaat met prachtige oude pakhuizen en fabrieksgebouwen en nu volsteekt met leuke eetplekjes, winkels en helemaal op het eind een grote markthal (Vershal het Veem). Een stad met een markthal kruipt altijd in het hart. Fingers crossed voor de Mercado in Mechelen!

dsc_5649

dsc_5637

dscf7843

Soms denk ik wel dat we de dingen beter moeten voorbereiden, maar het is net zo fijn om ergens gewoon stommelings op te belanden, dat te ontdekken en er helemaal wild van te worden. Zo ook met de ontdekfabriek: een plek voor kinderen tussen 5 en 12 waar ze kunnen knutselen in teken van techniek. Creatief zijn met een technisch randje? Beter wordt het niet zei de nerd. Ik werd al warm van de plek op zich: prachtig groot luchtig gebouw volgestouwd met materiaal, in feite één groot atelier en toen moesten we nog beginnen 🙂 De kinderen schreven er met een 3D-pen en foefelden met isomo, maar leefden zich vooral uit voor het green screen. Echt geweldig.

dscf7791

dsc_5697

dsc_5676

dsc_5685

dscf7746

dscf7756

dsc_5726

dsc_5735

dscf7782

Eindhoven, wat een fijne stad: beetje ruwe bolster, blanke pit. Love it!

Altijd fijn om iets te horen!