Het Plukhof en al het lekkers dat daarmee gepaard gaat

dscf3865

dscf3876

dscf3895

We vierden de zomervakantie echt tot de laatste snik, en die laatste vakantiedag trokken we naar het Plukhof, een zelfpluktuin waar je dus – rara – zelf aan de slag gaat :). We kregen emmertjes van fruitboerin Els en struinden de paadjes tussen de talrijke frambozen- en braamstruiken af, op zoek naar het rijpe fruit. Aangezien de kinderen redelijk in hun nopjes waren (ikzelf ook, want dit is echt geweldig om te doen) kwamen we thuis met 1 kg frambozen en al evenveel braambessen! Ideaal dus om naast al het eten ervan, een keertje ijs te draaien. Ik gebruikte op goed geluk het volgende recept wat ons echt heerlijk ijs gaf:

  • 2 eitwitten
  • 300 gr frambozen en 300 bramen
  • 150-200 gr suiker (afhankelijk van hoe zoet het fruit is)
  • 1 dl melk
  • 1 dl room
  • snuifje zout

Mix het fruit en zeef (belangrijk, aangezien er veel pitjes inzitten en die niet zo lekker zijn!). Meng het fruit met een deel van de suiker en klop het andere deel op met de eiwitten. Voeg de melk en de room toe en alles goed mengen. Giet in de ijsmachine (of in de diepvries om dan om het uur alles een keertje goed door te roeren tot het ijs gehard is).

dscf3910

dscf3920

dscf3923

dscf3934

dscf3945

De prachtige dieproze kleur van het ijs en dito tong 🙂 krijg je er gratis bij. Superlekker en makkelijk!

Nog steeds waren de bramen en frambozen niet op, dus maakte ik met de overschot nog confituur (half om half frambozen en bramen en recept volgens pakje geleisuiker) die nu elke ochtend in mijn yoghurt of op het brood beland. Het zomerse vakantiegevoel heeft nog nooit zo lang geduurd!

dscf4811

 

Altijd fijn om iets te horen!