Gezellig Amsterdam

afbeelding-010 afbeelding-002afbeelding-310

afbeelding-064 afbeelding-127 afbeelding-148

afbeelding-326 afbeelding-035afbeelding-334

afbeelding-364

afbeelding-403 afbeelding-420
Amsterdam was voor ons een keerpunt, niet Amsterdam zelf, maar wel het moment waarop we gingen. Ik was al goed zwanger van de tweede in lijn en we stonden op het punt om ons huis grondig te verbouwen. Een paar dagen voordien echter zagen we ons huidig huis passeren op immoweb en maakten we de grote rekensom: verbouwen of verhuizen (en daar weliswaar ook verbouwen) We maakten een afspraak, droomden luidop en boekten een last minute (echt last minute, de avond voordien) naar Amsterdam, een paar dagen weg om gedachten te ordenen. Eens terug, was de beslissing in ons hart en hoofd gemaakt en zodoende werd niet veel later Jan geboren en verhuisden een paar maanden nadien naar een huis waar het bad op de tweede verdieping onze enige connectie was met de beschaving.

We planden ons tripje heel impulsief, maar zo kan je natuurlijk wel de goede deals opzoeken, zoals ook wij, toen we daar met een grote trekrugzak in de lobby van een chic hotel, rond onze as stonden te draaien en in een luxueuze kamer met ontbijt in het centrum van Amsterdam terecht kwamen, handig met alles op wandelafstand zeker als je zonder enige voorbereiding van de trein stapt.

Wat ik nog weet van Amsterdam is dat het zo een gezellige stad is, vol leuke wijken en geweldige winkels waar je altijd ogen te kort komt en ik zou het niet erg vinden om er nog eens naartoe te trekken en misschien gewoon krak hetzelfde te doen als toen, lekker toeristisch maar oh zo leuk:

  • Artis bezoeken, ik denk dat daar onze voorliefde voor buitenlandse zoo’s is geboren: we waren gewoon zo onder de indruk van de vlindertuin en van de zoo tout court.
  • Pannenkoeken eten, natuurlijk, in een van de vele leuke pannenkoekenhuisjes die er zijn.
  • Over eten gesproken, lekker gegeten, daar en dan namen we het besluit om ons lot vanaf dan altijd in handen van aanbevelingen te leggen als we eten zochten, want het pas gekochte 100% gidsje bracht ons op vele lekkere plaatsen.
  • Met een bootje varen over de grachten
  • Gewandeld, door de parken, langs de grachten en musea, door de aangebrandere buurten.
  • Gewinkeld in de leuke, leuke, leuke winkeltjes vol speelgoed of kookgerief.

Ja, Amsterdam was heel plezant, maar man, wat is dat toch met die spondeligger en zijn haar 🙂

Altijd fijn om iets te horen!