Weekmenu #50 lekker begonnen

img_5126

Deze week doe ik nog eens een gooi naar ‘echte’ wintergroenten en zodoende staan er schorseneren en savooi op het menu, niet in hun meest alledaagse jasje, maar wel het proberen waard denk ik.

Vorige week heeft alles gemaakt (de halloumi was een topper), de appelmoes hebben de kinderen zelf gemaakt (ik wou erover bloggen, maar ik blog al zoveel tegenwoordig, dus laat ik het maar zo :)) en de geroosterde groenten met varkensgebraad hadden we bewaard voor vanavond omdat ik er op tijd aan kon beginnen (belangrijk!) maar wat was dat voor een topper. Koks dezer feestdagen: hou plaats op je tafel voor dit lekker gerecht! Zo makkelijk (laat de oven gewoon z’n werk doen) en om je vingers bij af te likken (3/4e van onze kinderen was het daarmee eens, hoera!). Bobmans vond er zoals gewoonlijk niets aan en dan refereer ik heel even naar mijn vorige stukje: als ik met veel geduld in de keuken sta, heb ik nog meer geduld nodig om mijn kinderen niet te onterven als ze aan tafel komen en hun neus ophalen 🙂

De rest van het weekmenu dan:

Ik had nog een venkel over van vorige week (die collect&go’s toch waarbij je zonder het e weten kilo’s ipv stuks besteld… aaargh) en die draai ik in een wortel-venkel-soep.

 

Altijd fijn om iets te horen!