Hoe het was bij Paula (32/40)

Paula-001

Paula werd eigenhandig gebouwd door de wederhelft zijn papa, diens schoonbroers en de puberende zonen (de wederhelft is een dessertkindje en toen Paula werd gebouwd was hij net uit de pampers). Ikzelf heb niet de kans gehad om zijn papa echt goed te leren kennen, iets dat ik tot op vandaag oprecht jammer vind, maar door de verhalen heb ik door de jaren wel een beeld van hem gevormd. Ik weet dat hij fan was van hout en zware meubels, hield van het goeie leven, luid was, nooit ruzie maakte maar ‘discussieerde”, altijd wakker was met zijn ogen toe, hield van humor en liefedevol plagen, dat hij hard werkte en zijn gezin doodgraag zag én bij uitbreiding alle aanverwanten en daarmee misschien wel heel de buurt aangezien hij übersociaal was en met iedereen babbeltjes deed. Wij hadden echt goed overeengekomen en hij was dol geweest op de kinderen.
We hebben bij het verbouwen van Paula heel vaak aan hem gedacht en denken best nog vaak aan hem als we er zijn, en ook al is de transformatie enorm, toch hebben we echt getracht om de ziel te bewaren: al het houtwerk, op de muren, hier en daar op de vloeren, de voordeur maar dan in oorspronkelijke allure, de stoof die de 21e eeuw inging, de kamers, badkamer, allemaal op dezelfde plaats en wij slapen ondertussen zelfs In ‘hun’ kamer, de gezelligheid die het huis uitstraalt, het plekje om tot rust te komen, het ankerpunt met de heimat… eigenlijk denken we dat echt wel dat hij trots zou zijn!

Paula2

Paula3

Paula4

Paula1-001


02-40dagenbloggen

Ik doe mee met 40 dagen bloggen, meer info hier en alle deelnemers vind je hier! Ik had geen zin meer om gisterenavond in de foto’s te duiken, maar deze ochtend wel, dus we zitten aan 32!

8 reacties

 1. Ik neem aan dat dat kleutertje op de linkse foto de wederhelft is? Ik ken je kinderen natuurlijk alleen maar van foto’s, maar ‘t is precies een kopietje van Mies (of Mies van haar papa)!
  Heel leuk, zo oud en nieuw, en ook, waw, zo knap gedaan!

  1. Das ons Mies! Zot he! Zo kleintjes nog! Als ik nu door de foto’s ga zie ik ook hoeveel ouder iedereen geworden is, cliché cliché, maar wat gaat de tijd snel!
   En merci!

   1. Ah, dus zo oud waren de foto’s aan de linkerkant niet. 🙂 En ja, de tijd vliegt…

  1. Haha, ja dat is van onze architect zelf! We zijn daarom met hem in zee gegaan maar tussen ons gezegd en gezwegen: hij heeft, wat de binnenkant betreft, veel inspiratie bij ons gehaald 😉 (want bv al die leuke merken zijn nog niet bekend onder de taalgrens)

   1. Ik weet niet, wij zijn vooral gevallen voor zijn bouwstijl die echt wel knettergek goed is als je die projecten op de website eens bekijkt (http://www.jdarchitecture.be/) en hoe langer hoe beter. Maar in zijn oudere projecten was het interieur gewoon veel minder aan de orde. Toen wij met hem begonnen waren wij van die ‘lastige Vlamingen’ 😉 die echt wel zo op elk detail zaten (hoe jullie willen de kraan van de keuken zelf kiezen? huh? serieus? ;)) en een heel duidelijk visie hadden (zwart/wit/hout) én was hij in het begin zo van ‘serieus? gaan we dat wel doen?’ maar gaandeweg is hij op dat vlak helemaal bij gedraaid en daar waar hij ons eerst afraadde om bv echt zwarte zwarte ramen te doen en wij toch koppig doorzetten heeft hij die nu in zijn vakantiehuis ook zo ;), dus ik denk dat het gewoon een hele vrunchtbare samenwerking was voor beide partijen!

Altijd fijn om iets te horen!