Inpakken voor kamp, mijn tips!

2C8A0449-B28C-4541-BF50-E0B7E96883B5

Morgen zal de dochter haar broers vervoegen op kamp én daar waar dat inpakritueel een paar jaar geleden een ganse dag  in beslag nam, bedenk ik me dat we dat ondertussen gelimiteerd hebben tot een dik uur en het maw redelijk gestandaardiseerd is geraakt, ideaal om wat tips te delen dus :

 • Eerst en vooral: wij hebben een hobbykast. In deze kast steekt alles dat te maken heeft met hobby’s, maw alle sportkleren liggen daarin, maar ook alle turnpantoffels, alle zwempakken, alle gamellen, bekers & besteksets, slaapzakken, drinkbussen tot zelfs afgedankte keukenhanddoeken. Ipv dat ik elke keer heel het huis moet afzoeken naar keukenhanddoeken die mogen verdwijnen of nog maar eens om een gamel moet in de winkel, haal ik gewoon die hele kast leeg. Voor je denkt dat ik super georganiseerd ben, effe een aanblik van onze kast op dit moment 😉

670934C4-3403-49BA-BC8E-CE17E351F374

 • We gaven de kinderen bij hun geboorte hun eigen kleur die we tot op vandaag gebruiken wat al vaak handig is gebleken. Op die manier is er nooit ruzie over bepaalde zelfde items en is het altijd duidelijk wie welke (bad)handdoeken meepakt of welk dekentje er in welke zak terecht moet komen.  Een scan in de kast is voldoende om er de juiste items uit te halen.

56F2965A-E1D9-46DD-8224-A9CBCE10C169

 • Daarnaast label ik alles, alles, alles, alles op een bijna permanente manier van zodra het in de koffer gaat. Ofwel met zwarte alcolholstift, ofwel met het naaimachine, maar meestal met stickers die zo goed kleven dat ze heel veel wasbeurten overleven. Dat is wreed handig omdat je op die manier alleen de eerste keer belachelijk veel moet labelen, maar erna kan teren op alle stickers die al overal ophangen. Ook die stickers zijn altijd in de kleur van het kind in kwestie, als er voorwerpen in roulatie gaan, kleef ik ofwel een andere sticker ernaast of erop of laat ik het gewoon zo. Bij de verloren voorwerpen komt het dan toch naar dezelfde familie toe, dus geen probleem daar.

DD70367C-71BD-45EE-A65E-74E029E891F1

 • Wil je zelf post ontvangen, een gouden raad: schrijf en frankeer je enveloppen op voorhand, hebben de kinderen daarnaast nog moeite met briefjes, gebruik de kampkaartjes! Het is al meer dan één keer gebeurd dat de enveloppen zo terug komen, maar hey, een sticker erop en een nieuw adres, dat gaat allemaal!

A2F2296D-9FBA-481D-A6DF-0A5FA5C88571

 • Bij het inpakken van de kleren, is het altijd weer even zoeken: hoeveel stuks van alles? Maar nu de jongens op hun derde kamp gaan, heb ik ergens wel een systeem gevonden en alles in een grote tabel gesmeten (download gerust, het is mijn lijst en mijn aantal-suggesties staan erbij maar het is in Word dus je kan toevoegen of wegnemen). Tijdens het inpakken vink ik dan alles af, schrijf ik bij, duid ik extra duidelijk aan als we nog aan iets moeten denken. Handig handig.
 • Wat als de kinderen ’s morgens een extra zetje nodig hebben om een nieuwe onderbroek aan te trekken? Maak zakjes per dag! Het dateert al van toen ik zelf als kapoen op kamp vertrok, maar het blijft een geweldig goed en makkelijk systeem. Per dag een zakje met een onderbroek, een paar sokken, een t-shirt (én eventueel een schortje) gelabeld met nummertjes en dagen. Niet alleen handig voor het kind maar ook voor die dappere leiding die waarschijnlijk meer dan eens ter hulp moet schieten en rommelige koffers moet trotseren.

E76E75D4-37FD-4DA7-B4D8-5CF19B964A12

Alle en morgen zetten we de derde af, nog één jaartje en dan zitten we ineens een paar dagen zonder kinderen, hoe raar gaat dat zijn?

 

14 reacties

   1. Oh serieus? Bij deze KSA zijn ze echt hardcore zo van drie balken boven een put als wc enz 😉

 1. Wij gebruiken in de badkamer handdoeken op kleur. Ieder zijn kleur. Echt handig. Niet dat ze daarom plots proper de badkamer achterlaten !

  1. Haha, de badkamer of eender welke kamer proper achter laten 😉 maar idd die verschillende kleuren zijn handig he!

 2. Hoi Elke, zo grappig dat ik google op: “welke koffer meenemen op kamp” en dan op jouw lijstje uitkom. Dus 2 vragen: in welke koffer/rugzak/sporttas steken jullie dit alles? En bijkomend: wat is een wasbache? Zelfs google lijkt het niet te weten? Alvast bedankt!

  1. Verder echt een superhandige lijst, ik ga hem zeker gebruiken voor het eerste kamp van mijn zoon. En de kampkaartjes ook! Merci!

   1. Helaas, de kampkaartjes kwamen, weliswaar ingevuld, weer mee naar huis. Dit jaar beter, dus ik ben hier weer 🙂
    Wat ik nog extra heb gedaan: ik heb in elk zakje met onderbroek en sokken een mopje gestopt. De ene dag van mama, de andere dag van papa of van zus ofzo. Getypt in Word en uitgeknipt want de zoon kan mijn handschrift niet lezen. Was een groot succes, ook andere kindjes waren na een paar dagen benieuwd naar het mopje.

   2. Oh maar dat is geweldig, elke dag een ander mopje! Mopjes doen het altijd goed he 😉

  2. Hihi dat is grappig! Ondertussen al een maand verder zie ik, maar dus
   1) wij hebben voor elk kind een grote zak gekocht in zo een Stock Americain (als je dat al zo schrijft), dichtbijzijnde bij ons is die in Ranst http://www.amerikaansstockhuis.com/
   2) awel dat is een opvouwbaar wasbakje (zo kregen wij dat mee in de KSA kamplijst ;)) maar dat heet dus een wash bowl zie ik hier http://www.amerikaansstockhuis.com/outdoor/kampeerbenodigdheden/wash-bowl

   1. Een washding hebben ze bij ons niet nodig blijkbaar. Qua tas ben ik voor een stoffen tas met 2 wieltjes gegaan uit Decathlon, zo eentje die je kan meeslepen. Kampkaartjes zijn, ben benieuwd of we eentje zullen krijgen 🙂 Heeel erg bedankt voor alle tips!!

Altijd fijn om iets te horen!