Je eigen handschrift als lettertype

Let op: deze post heeft een nerdalarm 😉  Geen idee of er echt iemand op zit te wachten maar van dit soort goodies krijg ik het warm dus je bent gewaarschuwd!

Voor mijn kaartprojectje bij de afgelopen D-Art route baseerde ik me op de kaarten die de oudste zoon al jaren tekent. Ze zijn heel typerend, met gekke namen en felle kleuren maar we zien ook steevast zijn hand door zijn handschrift. Tuur schrijft namelijk van zodra hij kon schrijven in zijn ‘vrije tijd’ altijd in drukletters. Ik vermoed dat het komt doordat zijn eerste boeken atlassen waren en hij daardoor het idee kreeg dat drukletters de norm waren. Van zodra er iets schools aan te pas komt, schakelt hij automatisch over op schoonschrift en haalt hij best mooie punten, maar als school niet achter de hoek loert, zijn het steevast drukletters, laat ons zeggen dat hij tweeschriftig is.
In elk geval is zijn handschrift iets dat ik moest gebruiken in mijn project en zocht ik een manier om het te digitaliseren, iets wat verbazingwekkend makkelijk was waardoor ik het nu graag deel, want hoe geweldig is dat niet? Je eigen handschrift of dat van de kinderen als een computerfont?

Surf (best in Internet Explorer) naar calligraphr.com, maak een account aan en doe het volgende:

  • Kies voor een starttemplate en voeg eventueel karakterset hieraan toe (let op, bij een gratis account heb je maar 75 karakters maar op zich is dat wel genoeg)

Knipsel

  • Download de template.
  • Vul de vakjes met de juiste karakters.

image0-002

  • Scan de documenten in of maak er een foto van.
  • Upload de bestanden en laat calligraphr zijn werk doen!

1

  • Maak je font, geef het een naam en download het.
  • Installeer de font op je computer.

Voor wie aan de slag wil gaan met het handschrift van Tuur: bij deze!

Echt leuk om te doen, niet moeilijk maar wel met een geweldig resultaat, want ik heb nu al plezier in Tuur zijn reactie op het lezen van een brief in zijn eigen geschrift op kamp 😉

4 reacties

  1. OK, dit vind ik geweldig! Ik wist niet dat dat kon! Ik ga het morgen meteen proberen sie. Kan je ook een upper case en lower case set maken? Merci voor de tip!!

    1. Ja hoor, dat kan door ze zelf zo in te geven! Bij een gratis account heb je net voldoende karakters om van elke letter upper en lowercase te maken!

Altijd fijn om iets te horen!