Kampkaartjes voor kindjes die niet (graag) schrijven

Na de zoveelste copy/paste-actie van deze kampkaartjes even uitdrukkelijk vermelden dat het heel ok is om deze te gebruiken voor je kinderen, maar niet voor je klanten. Op alle teksten, foto’s en downloads op deze website rust namelijk auteursrecht. Het is zonder toestemming niet toegestaan om deze te kopiëren, verspreiden of op een andere manier openbaar te maken.

DSCF9646

Volgende week stroomt ons huis voor minstens een weekje bijna helemaal leeg. De drie oudste kinderen trekken op KSA kamp en zullen enkele dagen in een tent doorbrengen en de jongste zal, naast vertroeteld te worden, hoogstwaarschijnlijk samen met zijn moeder een beetje verloren lopen.

De enige connectie met het thuisfront zal post zijn, zowel voor hen als voor ons. Zij zullen sowieso postgewijs goed voorzien worden, ik daarentegen hoop op 3 kaartjes, eentje van elk kind. Ik ga daar niet lekker stoer over doen want ik hou nu eenmaal die dagen de brievenbus gewoon echt wel nauwlettender in de gaten en mijn hart maakt echt wel een sprongske als ik mijn eigen geschrift (voorgeschreven enveloppen en al) kan ontwaren tussen alle rekeningen en reclamefolders.

Vorig jaar schreef Tuur zeer plichtbewust iedereen een briefje, onze Jan daarentegen lachte eens heel lief bij thuiskomst met de woorden dat hij zijn enveloppen met postzegels kwijt was waarop ik ze binnen de minuut in zijn tas terugvond. Tja, ik heb hem dan maar een dikke knuffel gegeven en beseft dat hij gewoon een geweldig kamp achter de rust had gehad en ons geen minuut heeft gemist, maar dit jaar waag ik toch nog eens een poging bij het ontvangen van post, want dit jaar gaat ook Mies mee op kamp en haar kennende zal ze wel heel graag briefjes willen sturen. Het enige nadeel is dat ze buiten haar naam weinig andere woorden kan schrijven (3e kleuterklas, gaat naar het eerste leerjaar) dus bedacht ik een voorgedrukt kaartje dat ervoor zal zorgen dat ook zij post kan opsturen. We oefenden alvast zodat ze weet wat ze ermee moet doen en ze is helemaal fan. Nu de kaartjes gemaakt zijn, wil onze Jan ook zijn lading mee en ook Tuur was alvast geïnteresseerd, dus wie weet gaan we wel aan die drie (dezelfde weliswaar ;)) geraken!

DSCF9651

DSCF9659

Omdat ik denk dat niet alleen mijn kinderen zulke kaartjes kunnen gebruiken, deel ik ze graag. Ik maakte ze in A6-formaat (4 op een A4) zodat ze makkelijk uit een printer rollen en na wat knipwerk in een envelop passen. Op die manier kunnen ze op de achterkant toch nog hun persoonlijke boodschap kwijt ( download deze versie hier). Ik bedacht me daarna dat een echte postkaart ook tof zou zijn dus voorzag ook nog een achterkant (nu wel dubbelzijdig afprinten op dik papier natuurlijk). Wij gaan dat laatste echter zelf niet gebruiken want voorgefrankeerde enveloppen kun je na het kamp eventueel nog op andere momenten gebruiken, maar voorgeschreven en gefrankeerde kampkaartjes net dat tikkeltje minder (download tweede versie hier). Ondertussen is er een update beschikbaar: zie hier!

En nu fingers crossed voor een mini lading kamppost, want kijkt niet elke ouder daar reikhalzend naar uit of ben ik echt de enige flauwe bees in het gezelschap?

12 reacties

  1. dat vind ik fantastisch gevonden … k hoop er toch ook eentje ( of wel 3 ) te krijgen …
    geef jij hun adres door … die van ons zullen een pak gewoner zijn 🙂

  2. super, ik wilde dat ik die een week geleden had gehad! Maar ik kreeg wel een mooie tekening met 2 grote rode hartjes van mijn kleuter waaruit ik dan maar afleidde dat het goed ging en ze me misschien toch ook een beetje miste 🙂 Al stonden die hartjes naast een pony (ze was op ponykamp) dus wellicht bedoelde ze gewoon dat ze van het kampje hield. En daar was ik bijna even blij mee 😉

  3. Wat een fantastisch idee! Heb er hier net enkele afgeprint want onze kampganger schrijft niet zo graag, maar deze kaartjes wil hij wel inkleuren en opsturen.
    Dankjewel!!

    1. Oh dankjewel en super dat jullie er ook wat mee zijn! Hier heeft het alvast gewerkt, weliswaar pas de post aangekregen toen ze al thuis waren maar dat zijn details 🙂

  4. Het was fijn om zo’n kaartje in de bus te krijgen. Ik had er wel het raden naar van wie van de drie ik post heb gekregen 😀 mss kleine tip om ook ergens hun naam te voorzien de volgende keer 😉

Altijd fijn om iets te horen!