Zo een nieuw jaar is altijd een beetje een nieuw begin, zo ben ik al een ganse ochtend bezig met wat ik ga maken in de eerste weken van het nieuwe jaar, klik ik al rond in onze agenda om weekendjes te blokkeren, maak ik vakantieplannen, zoek ik naar nieuw cursusmateriaal, stroom ik over van businessplannen én zit ik te bloggen. Allemaal omdat het gewoon een nieuw begin is én natuurlijk omdat er ook gewoon geen gedoe is met katers door doorzakkerij, hoogstens een indigestie aangezien we gisteren de kinderen het menu lieten samenstellen en lieten koken, niet dat het niet lekker was hoor, maar zoals altijd veel te veel.
De kinderen kookten eigenlijk alles zelf en hielpen mekaar, als een klein legertje koks die onder mijn supervisie erg genoten van de zelfstandigheid. Ik schrok er echt van hoe vlot alles liep en vooral ook hoe lekker het was, want tot de kruiding toe liet ik het in hun handen. Voor hen en voor ons dus een plezant einde van het oude jaar.
Ons menu (grappig om te zien dat de oudsten eigenlijk de makkelijkste te maken dingen kozen, maar gelukkig hielpen ze mekaar):
- toastjes, gekozen door Tuur: lekker oudbollige met krabsla en americain met uitjes, heerlijk!
- wraps, gekozen door Jan: tortilla’s met een vulling van knippereepjes, guacamole en tomaat én een vulling van kruidenkaas, gerookte zalm en sla. De truuk voor lekkere koude wraps die niet te droog uitvallen is om de tortilla altijd eerst goed in te smeren met iets sausachtig. De vulling hangt gewoon af van je eigen smaak, maar less is altijd more bij deze!
- ballekes in tomatensaus, gekozen door Mies. Ze rolde de ballekes en bakte ze in de pan, Jan maakte de tomatensaus door eerst wat groenten aan te stoven, dan tomaten erbij te kieperen en uiteindelijk alles te kruiden en te mixen, niet nadat Mies alles gekeurd had 😉
- appeltaart (met een bolletje ijs), gekozen door Bob en heel makkelijk te maken door rondjes bladerdeeg uit te steken met een glas en daarna op bakpapier te leggen. Tuur schilde de appels en sneed ze in hele fijne schijfjes. Bob legde de schijfjes op de rondjes en mixte daarna een eigeel met wat melk en suiker en kaneel door mekaar waarmee hij alles instreek. Afbakken op 200°C zo’n 10-15 minuten! Simpel en lekker en ideaal om kleine kindjes te laten doen. Wij gebruikten anderhalve appel voor 20 kleine rondjes.
Ik hoop dat iedereen een geweldig oudjaar had, maar wens jullie allemaal nog een veel beter begin!
Ik denk dat ik volgend jaar stiekem in jullie koffer ga kruipen 😉 ook van ons de beste wensen voor 2018!
Haha 😉 voor jullie ook!
Dat ziet er allemaal wel heel lekker uit xxx Gelukkig Nieuwjaar
Jullie ook he!
Zeg maar zó tof, de kids laten koken! Wij vonden gourmet al redelijk gewaagd🙄 zelf hun vleesje bakken… Riskant 😁 Maar serieus, ik pik uw menu om dat hier ook eens te doen!
Merci! Ik heb uw blog in 2017 zot graag gelezen, graag van hetzelfde in dit nieuwe jaar 😊 Beste wensen en veel plezier met alle nieuwe projecten! X Saskia
Moh zo lief! Dikke merci, is altijd zo fijn om te lezen! 😘 Laat me weten of ze de keuken niet in brand hebben gestoken bij het uittesten 😉
Amaai, super gezellig en wat leuk dat je kinderen dat allemaal zelf kunnen koken! Misschien moet ik toch overwegen om het niet bij 2 kinderen te houden, zodat die van mij ook een heel menu in elkaar kunnen boksen… 😀 Beste wensen voor 2018!
Awel, ik was ook onder de indruk van hen dat ze dat allemaal zelf konden 😉 voor jou ook de beste wensen!