Sexy Seventeen

Net als vorig jaar blik ik hier graag terug en aangezien er na sweet sixteen blijkbaar sexy seventeen volgt, hier de (na serieuze selectie) 17 hoogtepunten (met héél véél subpuntjes) van 2017!

20171

 1. Hamburgers eten in Hamburg! We begonnen 2017 goed met een leuke trip waarbij de kinderen echt bewust voor het allereerst vlogen!
 2. Er werd veel geschermd, meegedaan aan kampioenschappen (waardoor verliezen steeds makkelijker werd, toch niet onbelangrijk dat ‘leren verliezen’) en ondertussen beoefent 2/3e van ons gezin die sport. Ik kon dus niet achterblijven en heb eens een schermles meegedaan en dat was geweldig.
 3. De bed & breakfast bij ons thuis ging weer open!
 4. Er werd enorm veel gekookt, zowel voor project moemoe waarbij de speculaas en de marmelade (om de zoveel tijd voorzie ik met plezier wat potten voor de liefhebbers) grote blijvers zijn, als voor mijn eigen kookbucketlist , de melo-cakejes blijven de max! De laatste maanden zijn beiden wat op de achtergrond verdwenen, prioriteiten, keuzes, je kent het wel…
 5. We hebben enorm veel leuke tripjes en echte quality time gehad met het gezin, heel erg leuk. Van al die dingen zou ik een heel aparte sexy seventeen kunnen maken. We gingen vaak samen naar KV kijken, gingen naar de abattoir, de efteling, speelgoedmuseum, ridderfeesten in Bouillon, nacht van het boek in Redu, naar de Bozar, koninklijke serres, wandelden het blotevoetenpad af, speelden veel spelletjes, keken filmpjes met popcorn… echt veel dus, zalig om op terug te blikken en hoe erg dat ik al zoveel vergeten was!
 6. Basje, mijn nieuw metekindje werd geboren!
 7. Het was absoluut geen hoogtepunt dat moemoe stierf, maar het was wel een hoogtepunt dat haar schildpad mieke (ondertussen bij ons ‘mijnheer mieke’ wegens twijfels over het geslacht) naar onze tuin verhuisde. Ze is momenteel in winterslaap, op een eigen gekozen plekje in de tuin. Het is een ongelofelijk fascinerend dier en ik hoop dat ze binnen een maand of 3 terug haar hoofd opnieuw boven de grond steekt!
 8. We waren gastgezin voor twee dansers uit Taiwan, het is altijd een gok zo gastgezin spelen, zeker met de kinderen, maar wat waren dat fantastische dagen, zo die wereld in huis en wat dromen we ervan om ze ooit in Taiwan te gaan bezoeken!
 9. Er werden weer veel feestjes gegeven, ook voor de kinderen, soms heb ik het wel gehad met die feestjes en vooral de opruim achteraf, vandaar dat de verjaardagsdate wel eens van pas kwam!
 10. In Paula werd hard gewerkt, heel hard gewerkt. 2017 is het jaar waarin we van ruwbouw naar huis gingen en wat een verandering was me dat. Alles kwam mooi bij mekaar, toen de keuken er in stond maakte mijn hart terug voor de allereerste keer een sprongske, nu is het (bijna) altijd puur genieten…
 11. ook van de vuurput die de wederhelft samen met Jan bouwde. Heerlijk.
 12. De zomervakantie was vreemd, er zat absoluut geen lijn in, maar één van de hoogtepunten was wel het KSA-kamp waarvan we post kregen door de kampkaartjes die ik maakte voor de kinderen en die hun weg vonden naar veel meer kindjes via Maison Slash. Geweldig is dat!
 13. Jan deed zijn eerste communie en ging samen met de wederhelft op een tweedaagse: kayakken en lekker eten stonden op het programma!
 14. We gingen compleet loos met Dinovember, hoewel het best ongelegen kwam door de drukte in het huishouden op dat moment vonden de wederhelft en ik het prachtig om scenario’s te bedenken en lekker stiekem te zijn. Zo zijn wij eigenlijk op ons best, de man en ik, samen werken aan projectjes en elkaar daar volledig in vinden, 19 jaar lang al!
 15. Ik veranderde redelijk (understatement ;)) impulsief van job maar heb er nog geen seconde spijt van gehad, hoewel, op die hele drukke momenten denk ik daar soms wel anders over 😉 maar ik ben content, ook met hoe ik alles kon afronden bij de oude job. Niet alleen had ik er net een geweldig schooljaar opzitten maar het voelt gewoon heel erg goed om de deur niet slaand toe te trekken maar ze zachtjes op een kier te laten staan.
 16. In de eerste helft van 2017 was ik best creatief en had ik daar in mijn hoofd best veel ruimte voor, zo maakte ik de vogeltjes die de tuin opvrolijken, of grimeerde ik erop los, of naaide ik eindelijk eens rokjes, of maakte ik op basis van Tuur zijn tekeningen plannetjes die meegingen in de D-Art brochure (kunstroute in Mechelen), of maakte ik nog kaartjes die wij op kamp konden sturen, deed ik een heuse fotoshoot en kon ik eindelijk onze WC met statieportretten helemaal afwerken. In de tweede helft van 2017 viel alles op dat vlak compleet stil door de nieuwe job. Ik geraakte maar twee keer in de academie (twee keer!!!) en is mijn voornemen om daar terug tijd voor te maken in 2018! Prioriteiten en kiezen, je kent het wel 😉 maar kiezen is niet verliezen, het geeft gewoon af en toe meer ruimte!
 17. Wandelden we echt veel, vooral in de Ardennen, ontdekten we zo de éne geweldige wandeling na de andere, allemaal doenbaar met de kinderen. Het is zot hoeveel mooie plekjes er zijn, hoeveel mooie natuur er is en hoe goed die ons eigenlijk doet. Als 2017 ons ook iets heeft geleerd, is dat we dat toch wel misten zo in de stad waardoor ondertussen wel wat zaadjes werden geplant, maar of we ooit de stap zetten, we zullen wel zien…

Dat waren mijn 17 in 17, een jaar dat ik vooral kan omschrijven als een rollercoaster, maar waar ik wel in het karretje bleef zitten, want er is natuurlijk altijd meer dan dat ik hier vertel, maar dat is bij iedereen zo, dus als we enkel kijken naar de hoogtepunten was het meer dan goed maar mag het in 2018 allemaal net wat trager!

Op naar ’18 (wat heeft dat trouwens van adjectief?) en mijn beste wensen voor het nieuwe jaar! Make it a good one!

en euh… was het bijna vergeten, maar dankjewel om hier te blijven meelezen!  Doet me ontzettend veel plezier!

11 reacties

 1. Dit zijn dus dingen die ik uiteraard weet XD

  de adjectieven zijn:

  Fresh Fifteen
  Sweet Sixteen
  Sexy Seventeen
  Elegant Eighteen
  Nefarious Nineteen
  Tantalizing Twenty
  Tipsy Twenty-One

   1. Dan moet ik misschien terug op 2 beginnen, zouden daar geen benamingen voor zijn zoals toddler two ofzo 😉

 2. Deze post van je kon ik niet zomaar voorbij laten gaan zonder (jawel mijn allereerste) reactie.. 🙂 Daar zit natuurlijk misschien de foto van Basje voor iets tussen.. in elk geval zus ik wens je een warm en gelukkig 2018! en geniet nu maar van jullie vakantie!

Altijd fijn om iets te horen!