Week #2 na een geweldige vakantie

DSCF3837

Als ik hier en daar rond lees zijn er die geen fijne vakantie hadden, jammer én ik zou me bijna schuldig voelen omdat die van ons wel geweldig was, ‘bijna’ want ik heb mijn deel aan vrakanties (‘vreselijke’ vakanties waar je als een wrak uitkomt😉) ook wel gehad (en wie weet hoeveel liggen er nog in het verschiet?), vakanties waar ik steevast een pak vermoeider uitkwam dan inging door kinderen die altijd veel te vroeg wakker waren en lawaai begonnen maken, mijn maag draait daar nu nog altijd een beetje van om, vakanties waar ik al van ’s morgens de uren aftelde tot de wederhelft thuis was en het kon overnemen of vakanties waarbij ik de middagdutjes zo lang mogelijk rekte en de TV veel te lang liet opstaan… iedereen kent zulke vakanties, toch (?) en gelukkig zijn we daar ook gewoon heel eerlijk over maar nog fijner is dat daar gaandeweg wel wat verandering in is gekomen, kinderen die ouder en zelfstandiger worden, hebben daar enorm veel mee te maken, maar het kan ook zijn dat het komt doordat ik de wederhelft in de kerstvakantie steevast zo veel mogelijk thuis hou en tripjes plan, want samen weg doet iedereen altijd goed. We gingen tussen de feesten door naar ons eigenste Paula, maar staken ook het kanaal over naar Brighton en hadden daar een paar heerlijke dagen (verslagje komt deze week wel ergens online) en sloten gisteren de vakantie af met een fijne peters & metersbrunch. Ook al kook ik graag, zo een brunch voor 40 man, een dag nadat je goed en wel van vakantie bent bekomen is er misschien wel wat over, maar gelukkig heb ik al lang mijn to-do-lijstjes daarvoor én eens ie dan start en iedereen begint te eten, de nieuwjaarsbrieven worden voorgelezen, dan geniet ik daar toch echt ook wel enorm van en word ik zo mogelijk nog blijer als de trouwe helpers er zomaar even mee voor zorgen dat het amper te zien is dat er net zo veel volk passeerde, dus nog eens dikke merci aan Greet en oma & opa!

De vakantie is dus voorbij én dat vinden we hier in huis allemaal best jammer, tijd voor goed eten dus:

  • Pulled pork, we dromen nog altijd van onze pulled pork burrito met margarita’s uit Brighton dat ik gewoon juist hetzelfde ga maken: pulled pork, zure room, salsa van tomaten, rijst en vouwen die handel.
  • Curry met garnalen en zoete aardappel en pompoen (één van mijn favorieten uit Nigella Express)
  • Pasta met knolselder en ham
  • Worstenbroodjes op verloren maandag
  • Paddestoelenpasta (V)
  • Couscous met stoofpotje van wortel, zoete aardappel en kikkererwten (V)

In de bento: wraps van guacamole en kippereepjes + rijst met mais, zoete paprika en olijven + iets uit de kast of oven

Soep: overschotten van de brunch (tomaat & pompoen)

2 reacties

  1. “Vrakantie”, dat woord ga ik onthouden, want ja, daar heb ik ook al mijn deel van gehad. Soms ben ik na een weekend ook al blij als ik terug kan gaan werken, want op het werk is het veel rustiger dan thuis. 🙂 Fijn vooruitzicht dat het betert als de kinderen ouder zijn en ik ben superbenieuwd naar je Brighton-verslag.

    1. Ja echt, het betert enorm als ze ouder worden, dan lukken zo echte uitstapjes ook ineens zonder schrik voor ongelukjes in de broeken ed 😉 echte goeie vooruitzichten dus!

Altijd fijn om iets te horen!