Ze eten hier graag worstenbroodjes, elke woensdag – als ik gepakt en gezakt ben met lekkers van de bakker – is dat zowat het eerste waar ze naar vragen, of ik dat wel meegebracht heb. Soms hebben ze geluk, soms hebben ze pech, maar toen ze voor oudjaar zelf hun menu mochten samenstellen, was dat zowat het eerste dat erop stond.
Niets moeilijk aan eigenlijk, maar voor wie toch nog twijfelt aan de receptuur, schrijf ik het nog even snel op:
Nodig:
- 100 gr gemengd gehakt, kruiden, peterselie, ev paneermeel
- een eitje
- vel bladerdeeg
Hoe te maken:
- Kruid het gehakt, voeg peper en zout toe, gehakte peterselie en eventueel wat paneermeel als het gehakt te nat is.
- Snijd het vel bladerdeeg in lange repen
- Laat de kinderen worstjes of andere figuren maken, leg het op een reepje bladerdeeg en rol of vouw gewoon toe
- Afwerken met wat eigeel bovenop.
- Zo’n 20 minuten op 180° graden.
Mijn oudste maakt ze graag, maar dan met zwanworstjes (bweirk)
Ik zet ze deze week eens aan het werk met écht gehakt se, dan eet ik er ook van!
Ja, want zo zijn ze echt wel lekker (en zelfs beter dan bij den bakker vinden ze hier :))