Oudjaar vol licht & liefde

dscf0411 dscf0544
Als kind is de feestperiode een echt feest, als volwassene groei je daar een beetje uit, wat eigenlijk best jammer is. Er is zoveel miserie in de wereld, veraf en dichtbij en het lijkt ineens zo makkelijk en aanlokkelijk om ‘maar gewoon te doen’ en die specialere dagen zonder veel gedoe te laten passeren. Ik vind het daarom net belangrijk om af en toe een stukje magie terug te brengen en echt moeite te doen, een beetje herinneringen maken voor de kinderen.
Dit jaar zaten we ‘gewoon’ terug thuis en wou ik er een echt feest van maken voor de kinderen (en voor ons, want zoals ik dat zo schoon zei op het VTM-nieuws nav de kerstparade: ‘als zij genieten, genieten wij ook’:)).

dscf0429

De kinderen mochten zelf het menu samenstellen en daardoor kwamen we uit op een geweldig lekkere combinatie #ironie van worstenbroodjes, mac&cheese, hamburgers met frietjes en rijsttaart. Note to self voor volgende jaren: porties kleiner maken want anders kunnen we alsnog alles van de kinderen opeten. Per gang mochten ze een kadootje openen (allemaal heel kleine 1-2 euro kadootjes waarvan de meesten voor iedereen gingen met een boodschap op zodat ze zelf konden kiezen voor welk ze gingen) en dat vonden ze geweldig.

dscf0385

dscf0478

We haalden ook nog feesthoedjes en confetti in huis én speelden met sluitertijden en glow in the dark stickjes, het idee om de kinderen 2017 te laten schrijven was iets te hoog gegrepen en toen het kleine gebroed ging slapen, gingen de wederhelft en ikzelf aan de slag, 2017 was te veel in 2 seconden, maar 17 lukte na drie takes wel! Middernacht haalden we net, zagen vanuit een ooghoek door de bomen het vuurwerk aan den toren en waren content om in bed te kruipen 🙂
Gezellig, vol licht & liefde en ik hoop op meer van dat (voor onszelf en iedereen die hier meeleest) in 2017!

dscf0466

dscf0497

dscf0578

2 reacties

  1. Super gezellig!
    Wij gingen met vrienden naar een jeugdherberg zoals gewoonlijk, maar zo thuis vieren zou ik ook wel zien zitten!
    Hopelijk brengt 2017 voor jullie al het moois dat jullie wensen! En ik blijf hier heel graag verder meelezen!

    1. Oh zo lief van je! Voor jullie ook al het beste (wij zitten morgen trouwens ook in een jeugdherberg, ik ben benieuwd wat dat gaat geven, met zes op één kamer #spannend)

Altijd fijn om iets te horen!