KIVV Bloemkoolburgers

IMG_6218

Je hebt van die recepten waarvan je op voorhand weet dat het alle kanten op kan, ofwel echt wel lekker, ofwel niet te vreten, en probeer dan aan tafel maar eens enthousiast te blijven en kinderen aan te sporen om leeftijdsgewijs een aantal happen te nemen.
Het is niet omdat ik dingen op mijn weekmenu zet, dat ik er zelf geen twijfels bij heb, maar ik heb nood aan afwisseling en uitdaging en door te bloggen merk ik dat ik af en toe net dat tikkeltje meer moeite doe, niets mis mee, want we kunnen er allemaal maar goed bij varen, maar soms zie ik mijn wederhelft fronsen en dan hoop ik dat alles goed komt 🙂 want iets uitproberen dat door iedereen gesmaakt wordt is tof, maar iets uitproberen waar je zelf geen fan van bent, is gewoon zonde van de tijd., maar geen zonde dus bij de bloemkoolkoekjes.

Ik volgde absoluut niet slaafs het recept, iets wat ik nooit doe als ik op voorhand een beetje twijfels heb, curry & basilicum, echt? dus ik zette het naar mijn hand.

Nodig

  • Roosjes van een kleine bloemkool
  • 3 lente-uitjes
  • Een paar goei scheppen bloem
  • Kerriepoeder
  • Verse koriander
  • 2 eitjes

Doen

  • Stoom of kook de roosjes gaar, laat ze uitlekken en stamp ze fijn.
  • Snipper de uit en voeg ze toe aan de bloemkoolprak.
  • Voeg de eitjes toe.
  • Voeg bloem toe tot je een mengsel krijgt dat niet meer te nat is en dat niet uiteen drijft eens het de pan ingaat.
  • Snipper de koriander fijn, voeg toe, kruid ook goed met peper & zout en kerrie en meng de boel. Proef en kruid indien nodig bij want anders gaat het te flets worden.
  • Verhit boter of olie in de pan en schep er hoopjes bloemkoolmengsel in, maak er burgers van en bak aan beide zijden goudbruin.

Wij aten er een tzatziki, wat couscous en frisse groenten bij en alles samen meer dan voor herhaling vatbaar!

Altijd fijn om iets te horen!