KIVV Curry met bloemkool & aardappel

In mijn zoektocht naar goede recepten, kom ik er vaak tegen waar ik geen zin in heb maar die me om één of andere manier wel bijblijven, dus toen ik gisteren met enkel nog een grote bloemkool en een zak krieltjes zat, besloot ik het toch maar te maken om het gaandeweg naar mijn hand te zetten, iets wat heel erg lekker werd, zo goed zelfs dat de kinderen die mening deelden. Een kindvriendelijk veggie (bijna vegan zonder de yoghurt) recept moet altijd gedeeld worden!

DSCF6488

Nodig

  • een bloemkool en in omvang evenveel krieltjes
  • anderhalf blik tomatenblokjes
  • rode currypasta
  • groentebouillon
  • een blik kokosmelk
  • een handvol erwtjes
  • sjalotje en look
  • dikke (volle of griekse) yoghurt

Maken

  • Was de krieltjes en de roosjes van de bloemkool. zorg dat ze ongeveer even groot zijn.
  • Versnipper de look en het sjalotje en stoof aan in een hoge pot, voeg er de currypasta aan toe (naar smaak, hoe meer, hoe pikanter), laat even mee stoven.
  • Voeg er dan de aardappelen en bloemkool bij en laat een paar minuten mee stoven en schep alles een paar keer om.
  • Giet er de tomatenblokjes bij én extra water met groentebouillon tot het allemaal min of meer onder staat.
  • Laat zeker 25 minuten pruttelen tot alles zacht is, voeg er dan de erwtjes aan toe (dat was een ingeving toen ik er in de diepvries nog zag liggen) en het blik kokosmelk.
  • Meng de yoghurt nog met look en verse kruiden!
  • Smakelijk!

En nog

  • Ik deed er nog wat sla bij dat het enige kind in huis dat niet eens wou proeven handmatig naar binnen speelde, maar eigenlijk is die sla niet echt nodig.
  • Een beetje teveel currypasta wordt echt getemperd door de yoghurt, superlekker die combinatie! Vervang de yoghurt door een soja-variant en je hebt een vegan-gerecht!
  • Wat koriander zou hierbij ook wel heel lekker zijn, maar had ik jammer genoeg niet meer in huis!

DSCF6492

4 reacties

  1. Dat ziet er ook uit als iets dat perfect op een bedje rijst kan geserveerd worden. Of met naan broodjes. Alleen een beetje lastig dat ik de enige hier ben die graag bloemkool eet. ‘k Zal ook eens wat moeten experimenteren…

    1. Ja, dat denk ik ook, met wat naanbrood of rijst kan dat zeker lekker zijn, dus ja experimenteren en zeker niet op voorhand zeggen dat er bloemkool in zit, hoewel dat dat niet zo goed te verstoppen valt natuurlijk 😉

Altijd fijn om iets te horen!