KIVV Lasagne met drie kazen en verstopte groenten

Toen gisteren mijn grootouders op bezoek kwamen en een massa groenten uit den hof meebrachten (92 zijn ze!) wist ik dat ik wat extra groenten te verwerken had de komende dagen. Ik had zelf zin in lasagne dus nam de one pot lasagne met drie kazen uit het weekmenu erbij en bedacht ik me waar ik wat groenten kon verstoppen. Het werd een lekker potje lasagne en omdat ik dit recept niet wil vergeten én de helft van de kinderen toch goed meeaten (normaal noemen we dat hier pas KIVV vanaf 3 kinders) doe ik effe of de andere helft (de kleinste helft) te moe was om het te appreciëren 😉

Nodig

 • 3 blikken tomaten
 • 3 el olijfolie
 • 1 groot eigeel
 • lasagnevellen (droge of verse, maakt niet uit, enkel aan de baktijd in de oven)
 • geraspte parmezaan (zeker 25 gr)
 • 3 teentjes look
 • ricotta (ik had de normale pot van 250 gr maar volgende keer zou ik die van 400 gr nemen)
 • geraspte mozzarella
 • groenten die in de tomatensaus kunnen: selder, wortelen, ui zonder bolognese te maken
 • 250 gr champignons (deed ik om het extra pit te geven (in het originele recept is dat niet, dus je kan dit gerust weglaten, misschien moet ik dat volgende keer ook maar doen om de andere helft overstag te krijgen)

Doen (met maar één pot)

Ik heb twee creuset potten in huis, ooit deed ik van substituut uit de IKEA maar die begonnen op den duur te roesten, veelvuldig gebruik en al, ik taste dus dieper in de buidel en werkelijk, ze zijn al jaren mijn trouwste vrienden in de keuken en ideaal voor al die ‘one pot wonders’ die dan ook nog eens in de oven moeten!

 • snijd alle groenten klein (ook de champignons)
 • stoof de champignons aan en haal ze uit de pot
 • stoof de look en alle andere groenten aan en voeg er de tomaten in blik aan toe. laat sudderen
 • haal de mixer boven en mix alles glad en kruid
 • meng de iets afgekoelde champignons met het eigeel, de ricotta en de parmezaan, kruid goed af.
 • giet de tomatensaus uit de pot maar laat een bodempje liggen
 • leg een laagje lasagnevellen, doe hierboven een laagje ricotta, terug lasagnevellen en overgiet met de tomatensaus en doe zo verder: lasagne, ricotta, lasagne, tomaat enz… tot alles op is en de laatste laag tomaat is.
 • bestrooi met geraspte mozarella en zet (afhankelijk van de droge of verse lasagne) zo’n 20-30 minuten in een oven van180°C  (als de mozarella te bruin wordt zet je het deksel op de pot) en probeer je zeker niet verbranden bij het in- of uithalen (wat ik nattuurlijk weeral wel deed ;))

Smakelijk!

8 reacties

  1. Zo één hoge pot doet het voorlopig echt wel ruimschoots voor ons, maar ik vermoed zo ergens in de toekomst (puberjaren als ze een gat in hun maag hebben) dat we er zo’n twee zullen nodig hebben 😉

Altijd fijn om iets te horen!