De kinderen waren allemaal laaiend enthousiast over deze ovenschotel, dus ideaal om hem te delen onder Kindvriendelijk Veggie! Ik wou gevulde paprika’s maken, maar besloot tijdens het koken om gewoon voor een variant te gaan.
Nodig
- Ui en look
- Groenten als wortel en raap, maar je kan hier ook andere dingen in draaien.
- Rode paprika’s
- Rijst
- Groentebouillon
- Tomatenconcentraat
- Scherpe geraspte kaas
Doen
- Snij de paprika’s in grove stukken en leg ze in een ovenschaal met flink wat peper en zout en een scheutje olie. Deze schotel gaat een warme oven in zodat de paprika rustig kan garen.
- Snij alle andere groenten in kleine stukjes en stoof ze aan in een kookpot. Als de groenten een beetje bruin zien of toch al wat zachter zijn, voeg je er de rijst aan toe en overgiet je die met water, bouillon en tomatenconcentraat.
- Laat de rijst met de groenten gewoon sudderen en roer af en toe tot het water verdampt is en de rijst en de groenten zacht (het kan zijn dat je in tussentijd nog water moet toevoegen).
- Haal de paprika’s uit de oven en voeg er de rijst aan toe. Bestrooi de schotel met scherpe kaas en zet even on de grill.
- Smakelijk!