Uit het pakket #10 & #11: soep, verfpotten en oogrollende kinders

DSCF7008

Het is nog altijd stil hier op de blog en zoals altijd is dat omgekeerd evenredig met de drukte in en rond het huis. Zoals ik in mijn vorig postje aangaf is de lenteschoonmaak begonnen want als de man mee op de kar springt, is dat namelijk van nu, onmiddellijk, per direct, maw er is een open window waarin er zowat alles kan en mag wat zeer gevaarlijk is voor impulsieve dingen. Voorlopig valt het qua impulsiviteit nogal mee, hoewel de kinders daar absoluut niet mee akkoord zijn. Ze zijn namelijk helemaal geen fan van het oudroze en het zwart dat ondertussen welig tiert op de voormalig witte muren waardoor er heel wat oogrollen aan te pas komt. Vroeg of laat moest dat natuurlijk wel eens gebeuren, maar nooit gedacht dat dat zou gaan om een paar muren in ons huis die wij ‘helemaal aan het verknoeien zijn’, wat wij niet zo stiekem redelijk hilarisch vinden. Ken je dat ene programma nog waarin de kinderen hun eigen huis mochten inrichten? Ik denk precies dat dat hier nogal zou meevallen, hoewel ze daarnet aan tafel wel zeiden dat dat zwart nog ok was, als we er op z’n minst nog geel en rood zouden bij doen, je weet, de Belgische vlag enal 😉

In tussentijd kook ik wel rustig verder, soms met veel goesting, soms met heel wat minder. Er zijn dagen waarin er enkel soep met brood op tafel komt, er zijn dagen waarin het eten niet uit onze keuken komt én er zijn dagen waarin ik mezelf op de schouder klop, maar zoals altijd vergeet ik na een paar dagen wat we aten zodat een blogpost als deze zich jammer genoeg niet vanzelf schrijft (zeker omdat ik niet alles meer weet en ik natuurlijk niet elke keer foto’s trek), maar ach, hij wordt wel geschreven en dat is al iets!

Zoals gezegd soep met brood en veel kaas (V). Het is een groene soep, dus vermoedelijk bloemkool-broccoli!

DSCF6873

Witloof met hesp en kaas uit de oven met puree. Ik doe niet aan hespenrollen, maar stoof mijn witloof gewoon in kleinere stukken, kieper er de kaassaus en de hesp in stukjes bij én bedek het met een laagje puree dat onder de gril gaat. Een ideale manier om de kinderen aan het witloof te krijgen, zonder dat ze zich er echt hard bewust van zijn.

DSCF6883

Ovenschotel met paprika, rijst, wortel en raap (V) met een slaatje waarvan ik net het recept het geblogd!

Foto 22-03-19 20 40 11

Slaatje van krieltjes, gegrilde bloemkool en gebakken kippenreepjes, wat echt een hele simpele doch lekkere salade was. De kip in stukjes snijden en bakken, de bloemkoolroosjes grillen en de krieltjes afkoken. Sla wassen en alles bijeen kieperen met wat verse kruiden.

Foto 22-03-19 20 36 17 (1)

Pasta met snijbiet (V) uit Honger, recept vind je hier.

Foto 22-03-19 20 36 17

Shoarma van kip, spitskool en rode paprika met couscous of brood en looksaus. Alles in heel fijne stukjes snijden én ui en look aanstoven, de kip erbij en niet veel later de spitskool en de paprika, gewoon laten aanstoven tot alles lekker gaar is!

Foto 22-03-19 20 36 18 (2)

De ballen van Nigella in de beste saus ter wereld, altijd lekker én we gaan dat echt wel ne keer beu worden, maar nu nog niet. Het is stilaan ons antwoord geworden op de vrijdagavond-vraag waar we na een lange week zin in hebben!

Foto 22-03-19 20 36 18 (1)

Gewokte wortel en venkel met rijst en gebakken kippenboutjes met kruiden en sesam. Altijd opnieuw starten met look en ui, de groenten er bij en alles laten garen. Ondertussen de rijst koken en de bouten bakken (in de oven). De gare rijst toevoegen aan de groenten, sojasaus erbij, alles op een hoop en wat geroosterde sesam erop! Dat staat niet alleen schoon maar is gewoon echt lekker!

Foto 22-03-19 20 36 18

 

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!