KIVV Witte Canneloni met prei en paddestoelen

DSCF5707

Ik vond dat het wel nodig was om een lees-post na de WC-post in te lassen alvorens ik nog eens een receptje zou bloggen, leek me wel eens zo aangenaam ;) Dit receptje ligt al heel lang te wachten om eens gepubliceerd te raken maar het kwam er maar niet van en ik zag net de foto nog eens passeren en bedacht me dat het best lekker was, dus ik zet het hier maar snel zodat ik er zelf altijd naar terug kan grijpen.

Nodig

 • Doos canneloni’s
 • Ricotta
 • 3 preistengels
 • Bakje paddestoelen naar keuze
 • Look
 • Vloeiende bloem, boter, melk en geraspte kaas

Doen

 • Plet de look, snijd de prei en de paddestoelen in kleine stukjes (ze moeten nl in de canneloni’s passen).
 • Stoof alles aan in boter of olie en kruid ze extreem goed (kruiding is alles bij veggie recepten), voeg er de ricotta aan toe zodat je een smeuïge vulling krijgt.
 • Maak een kaassaus en gebruik gerust wat pittigere kazen, als ik ondertussen iets geleerd heb is het dat veggie-recepten vanzelf super worden met kaas, heil aan alle veganisten die ook dat laten!
 • Vul de canneloni’s met het prei-paddestoelen-mengsel met kleine lepeltjes of spuitzak met grotere opening, sowieso een beetje foefelen dus.
 • Neem een ovenschaal, giet er een beetje kaassaus in, leg er de gevulde canneloni’s op en overgiet met de overige saus. Strooi er nog wat geraspte kaas over en zet zo’n 34-40 minuten in een oven op 190°C.

Smakelijk!

KIVV: KindVriendelijk Veggie, wat erop neerkomt dat meer dan de helft van mijn kinders, 3/4e dus, het zonder al te veel morren opat!

Altijd fijn om iets te horen!