Klein geluk zit in de perfecte mandarijn

Enkele dagen te laat, maar hier toch mijn bijdrage rond ‘kleine gelukjes’ voor de blogboost-challenge! Kleine gelukjes zijn schoon en ze maken instant effe heel blij, je kan ze niet opzoeken, ze overkomen je en misschien was het daarom wel even zoeken naar de mijne, maar bij deze deel ik graag waar mijn hart van huppelt!

 • Mijn Spotify-Playlist opzetten (op shuffle) en het perfecte eerste nummer horen, wat elke keer iets anders kan zijn, maar een nummer waarvan ik denk ‘ja, dat wou ik nu horen’ en niet meteen op volgende klik
 • Door onze mooie stad lopen en een bekende tegenkomen (elkaar dus ook eerst herkennen achter het mondmasker) en effe op anderhalve meter afstand bijbabbelen. Ik kan daar echt ontzettend blij van worden.
 • Een perfecte mandarijn eten. Je kan dat niet weten door de buitenkant dus het is altijd afwachten tot je het eerste partje opeet.
 • Een verdwaalde chokotoff of iets anders lekkers vinden in de (koel)kast voor bij mijn verse koffie.
 • Het moment dat je een kaartje/briefje/kadootje… opstuurt naar iemand, want je weet dat de andere kant niets verwacht en sowieso blij gaat zijn. Het omgekeerde geldt natuurlijk ook, zelf iets aankrijgen dat je niet verwacht.
 • Al mijn eten opmaken. Ik heb een wekelijks groentepakket, dus als het mij lukt om echt alle groenten (dus ook die spruiten, de champignons, die witte kool enz… ) te verwerken en op te maken in verschillende lekkere gerechten dan voel ik me heel effe de perfecte huisvrouw.
 • Een opgeruimde keuken voor de kinderen naar school vertrekken omdat alles zo extreem vlot liep.
 • Iets nieuws ontdekken van de kinderen, een interesse, iets dat ze graag doen zoiets… soms ben ik echt verbaasd waarmee ze allemaal bezig zijn.
 • Een onverwacht stiltemoment in huis. Het is nooit stil, werkelijk nooit, maar als het dan eens een uurtje stil is en iedereen in zijn eigen cocon zit, dan kan ik echt die warme gloed voelen.
 • Mijn tanden stukbijten op ‘iets’ (nieuwe materie voor de studenten, een projectje thuis,…) er echt geen weg mee vinden, even laten liggen en nog maar eens Googelen en plots botsen op de perfecte bron die me op weg zet waardoor alle puzzelstukjes in mekaar vallen.
 • Iets liefs lezen dat je niet verwacht, zowel hier in de reacties of op een kaartje dat je – al onverwacht – kreeg van iemand, of in een mail van een student ofzo… het feit dat iemand de moeite doet om iets fijns neer te schrijven zorgt altijd voor een huppelend hart.
 • Iets dat sneller/makkelijker/vlotter gaat dan verwacht en ineens tijd over hebben, zoals vandaag waardoor ik deze post eindelijk schrijf!

En wat zijn jouw kleine gelukjes?

Meer van andere deelnemers lezen? Klik hier!

15 reacties

 1. Ik heb al mandarijnen gegeten jong, niet normaal. Hier bij een Turk hadden ze kratjes met clemetines die even lekker waren als snoepjes. Zo die paar weken per jaar dat de mandarijnen en clementines perfect zijn… zalig!

 2. Enkele kleine gelukskes van de voorbije dagen:
  *Een perfect (tweedehands) cadeautje vinden voor iemand.
  *Leerlingen zien genieten van een activiteit waar ik veel werk in stak.
  *Mijn dochtertje die ineens heel wat woordjes zegt.
  *Vandaag 5 uur in de tuin gewerkt met het gezin. Koud maar oh zo fijn!
  *De Sintmagie 😍

 3. Ik moet ook nog eens werk maken van die (en de vorige) blogpost. Het zal mijn gemoed wat opklaren 😉 De jouwe zijn alvast sprankelend!

  1. Nee gij 😉 maar de eerste keer moet ik ’toelaten’ omdat ik op een gegeven moment super veel spam reacties kreeg, nu sta je dus op de ‘whitelist’ dus je kan jezelf helemaal laten gaan 😉 (en dus merci om te reageren, sowieso!)

 4. Oh dat van die mandarijntjes zo herkenbaar. Als ik ze mee geef aan onzen aller-eter Bas, dan proef ik toch ook even als check het eerste partje 😉
  Liefs lieve zus die zo schoon en vlot schrijft XXX

Altijd fijn om iets te horen!