[Met twee] Leutig Luik!

DSCF9058

Morgen vertrekken de kinderen opnieuw op weekend met de KSA en zijn wij opnieuw een weekendje onder ons twee weg en bedacht ik me dat ik dat van vorige keer nog niet gedeeld had, wat nochtans een erg leuke Luikse tweedaagse was.

DSCF8654

DSCF8678

DSCF8732

DSCF8796

DSCF8826

DSCF8875

DSCF8917

DSCF8955

DSCF8975

DSCF8989

DSCF9015

DSCF8979

DSCF9131

Onze favorieten die we in één lange wandeling van wel 16 km propten (zie onderaan voor het kaartje):

 • De impasse straatjes, kleine gezellige kasseistraatjes die verstopt liggen aan de Rue Hors-Château
 • De welbekende trappen van de Montagne de Bueren die op zich wel meevielen om te beklimmen. Het ziet er zwaarder uit dan het uiteindelijk is én het zicht boven is wel erg mooi, zeker als je nog even naar rechts duikt richting citadel, dan krijg je een mooi zicht op de stad.
 • De heuvels van de citadel (Coteaux de la Citadelle), die we indoken via de kleine trappen achter brasserie C, eerst weet je niet goed of je daar wel mag komen, maar de kleine leuke trapjes leiden je helemaal naar het groen.
 • Genieten van een glaasje peket en Luikse gehaktballen, maar ook van goeie koffie bij Darius.
 • Winkelen in Wattitude, een geweldige winkel met alleen maar Waalse (en bij uitbreiding Belgische) producten, van boeken tot juwelen en kleren, echt hele leuke plek waar je met moeilijk met lege handen buitenkomt! Ik ben nog altijd content van mijn armband die ik er kocht én kon ook het grappige boek Belgian solutions echt niet laten liggen.
 • Het prachtige tot museum omgebouwde art deco zwembad: The City Mirror. Koop gewoon een ticket voor een tentoonstelling, maar geniet vooral van het prachtige gebouw met bijzonder mooie lichtinval.
 • Het geniale Aquarium-Museum. We kregen echt niet genoeg van de vergeelde bokalen met weekdieren en de massa’s opgezette beesten in glazen vitrinekasten. Vergeet ook zeker beneden de grote muurschildering van Paul Delvaux niet te bewonderen.
 • Kuieren over de grote kermis en mezelf overtreffen door in het reuzenrad te kruipen én onmiddellijk na de eerste draaiing beseffen dat ik dat beter niet had gedaan 😉 (in oktober is er in Luik een grote 7-daagse kermis)
 • De aanblik van het station van Luik-Guillemins dat echt zo duidelijk van Calatrava’s hand is.
 • Wandelen langs de Maas om die over te steken naar Parc de la Boverie. Bezoek ook zeker het museum La Boverie en geniet in de prachtige glazen aanbouw van het zicht op het park. De (betalende) permanente tentoonstelling beneden herbergt verrassend genoeg best grote namen én het museumcafe is een fijne plek om te vertoeven en te aperitieven.

We sloten ons weekendje op zondagochtend af met een bezoekje aan de  grootste en oudste markt van België langs de oevers van de Maas ‘La Batte’ om te besluiten dat het in Luik echt wel heel fijn vertoeven is!

Slapen deden we in hotel Neuvice, een oase van rust in de drukte van de stad, een absolute aanrader in een wel heel gezellige straat tjokvol leuke adresjes.

DSCF9149

DSCF9145

DSCF8630

10 reacties

 1. Oh leuk! Ik ben er een paar jaar geleden ook een dagje geweest met mijn zoon die toen nog middagdutjes deed in de buggy. Mijn man moest daar een dag zijn voor zijn hobby. We hebben toen ook het aquarium bezocht. Ik vond het wel een zeer oud en gedateerd museum, echt old skool. Misschien is dat de charme, maar het was niet echt mijn ding (ik ben zeer grote fan van dat van Lissabon, dat is wel van een andere grootorde natuurlijk).

  Er is ook een zeer modern shopping center, aangezien het toen regende en zeer koud was heb ik daar ook eens doorgewandeld. Het station staat zeker nog op mijn verlanglijstje bij een volgend bezoek.

  1. Wel ja dat museum is er zo ver over dat we het opnieuw konden appreciëren, helemaal geen aquarium tenzij je al het sterk water meetelt ;)) (en weliswaar ook veel grotere fan van dat in Lissabon!)

 2. Supermooie foto’s! Ik ben al een paar jaar met de derdes mee gemogen op hun uitstap naar Luik, en ik vind het een heel mooie stad. Je hebt er duidelijk het beste uit gehaald!

  1. Wel ik wist dit ook niet van Luik, had er al wel vaak over gelezen dat het zo echt een hele mooie stad was geworden en dat bleek dan ook echt het geval te zijn!

 3. Luik moet duidelijk op mijn “to visit”-lijstje komen. De tijdelijke tentoonstelling hyperrealisme wil ik ook graag zien dus nog een extra reden om er snel werk van te maken. Merci voor de fijne tips!!!

  1. Graag gedaan! Hebben echt genoten van het weekendje, dus binnenkort sowieso nieuwe post 😉 en nee, jammer genoeg geen vakantie dus nu aan het pendelen tussen de Ardennen en Mechelen!

Altijd fijn om iets te horen!