Mijn week in boeken & beelden

Afgelopen week zaten we bij ons Paula, gewoon in de rust en de stilte van de Ardennen. Ik had me voorgenomen om vooral veel te lezen, bij te slapen en te vertragen want ons leven van de afgelopen maanden was me net iets te jachtig en te snel. En of dat gelukt is… Ik las op zowat elk moment van de dag op zowat elke plek die ik kon vinden. Het was lang geleden dat ik zo kon bingereaden, het katapulteerde me zowaar bijna terug naar de tijd dat ik per dag een boek las op vakantie, eens mijn boeken (dat waren er altijd een stuk of 10 lekker dikke) uit waren, begon ik in die van mijn zussen of begon ik terug van vooraf aan.

In de boeken die ik las zit geen lijn, het zijn de boeken die mijn e-reader (wat ben ik zo fan ineens) passeren en op Goodreads relatief hoog scoorden. Ik lees zo goed als bijna alles graag en eens ik in de flow zit, lees ik vooral snel:

 • All my friends are superheroes van Andrew Kaufman (eindelijk las ik het boek uit dat ik op de terugvlucht van Valencia begonnen was, maar zoals gewoonlijk bleef het daarna liggen) is een ‘ander’ maar mooi liefdesverhaal. Niet te dik, niet te moeilijk, ideaal om in het Engels te lezen vond ik.
 • Caleidoscoop van Linda Jansma is blijkbaar haar debuut, best ok, spannend, een ideale crimi voor de zomervakantie!
 • Schaduwkinderen van Torey L. Hayden is een vertelling van psychologische sessies, je moet van zoiets houden denk ik, maar zoals ik al zei heb ik weinig dat ik niet lees, dus ik vond het een erg goed boek. Heel triest bij momenten, maar wel meeslepend.
 • Denken aan Bruce Kennedy van Herman Koch is een typisch Koch-boek. Als je ervan houdt (wat ik wel doe) ga je dit ook graag lezen, zeker door het verrassende eind.
 • De vrouwenslagerij van Ilja Gort is een echt zomerboekje, al was het maar omdat het zich afspeelt in een Frans bergdorpje. Je weet wel wat er gaat gebeuren maar de link met Roald Dahl’s Lamb to the slaughter kon ik wel ‘smaken’, hoewel het af en toe een beetje gruwelijk is.
 • Water voor de olifanten van Sara Gruen kan ik nog niet beoordelen want ik ben er nog in bezig! Ondertussen ben ik na 2 dagen ‘niet lezen’ wel benieuwd naar hoe snel ik het uit krijg.

De plekken waar ik las

DSCF9705

In de hangmat, als je twee stevige bomen hebt: hang er eentje, dat is zo ongelofelijk zalig, ge hebt geen idee als je het nog niet geprobeerd hebt.

DSCF9738

Op een fantastisch verborgen plekje aan een riviertje in het bos, waar de fles rosé in het water lag en de worstjes op de BBQ, serieus, op de tweede dag ging het droombeeld van deze vakantie al in vervulling.

DSCF0244

Aan de vuurput waar we gewoon lekker samen waren, veel gelachen met Bob zijn kaka/pipi-fase (ohja, die is er als nooit tevoren) én ondanks dat toch lekkere vuurputpatatten aten, die zowaar stempel 2.0 krijgen aangezien we ze opleukten met zure.room en verse kruiden. Heerlijk. Er is trouwens weinig meer rustgevend dan het vuurtje waar je af en toe een knuppel op zwiert.

DSCF0120

Iets minder relax wordt het toen ik op het terras zat, de kinderen voetbalden en ik af en toe toch een bal moest ontwijken.

DSCF0270

Op ‘den berg’ gewoon in het gras, bij de wederhelft die dat maaide, de haag snoeide, de boomhut bouwde, vuurke stook deed met al het snoeihout…. Ik zat erbij, keek ernaar, bracht hem af en toe drinken & koekjes en las verder. Dit soort werk geeft hem dan weer blijkbaar veel rust, ik vind dat hoegenaamd niet erg.

DSCF0377

In de boomhut, de eerste fase is af en we hebben nu een platform (2 op 3 meter) onder het gebladerte van een grote eik. Er zijn plannen voor vanalles extra, maar heel eerlijk, voor mij mag het eigenlijk zo blijven want het is een heerlijke plek.

 

Een rustige week die exact was wat ik nodig had, de kriebel om toch onze koffers te pakken en verder weg te trekken, is er nog steeds niet echt én met alle tips die we zondag kregen bij mijn tante in den hof niet zo ver van ons Paula waar we massa’s bessen mochten gaan plukken die ondertussen hier thuis in Mechelen al weer verwerkt werden tot siroop & confituur, kunnen we nog heel wat weekjes daaronder in ons land vullen. De rest van de week zal er uitzien zoals de meeste vakantieweken als ik alleen ben met de kinderen: eropuit trekken, plekjes genoeg in en rond Mechelen, naar f(r)amily, een beetje koken, wat rondlummelen én toch hopelijk nog wel wat lezen!

9 reacties

  1. Haha, ja dat is wel 😉 ik schrok er ook van toen ik het lijstje bekeek, ik hoop alleen dat het nu niet te hard stil valt nu we terug thuis zijn en ik mijn tijd precies altijd ‘nuttiger’ kan besteden, je weet wel…

 1. Die Goodreads app is wel perfect, ik heb in jaren niet zoveel gelezen als dit jaar. Ik heb een e-reader en gebruikte die veel op de trein naar Brussel. Maar nu ik dichter bij huis werk, gebruik ik hem nog amper. Ik ben vooral een grote fan van de bib.
  PS: vooral dat leesdoel op Goodreads vind ik wel tof, dat motiveert mij om er tijd voor vrij te maken. 46 boeken ga ik helaas niet meer halen (dat is het gemiddelde van de Goodreads gebruikers), ik zit nog maar aan 16. Mijn volgende boek, het beruchte “een klein leven” telt 750 pagina’s, dat helpt ook niet natuurlijk.
  PS: heb toevallig net Zomerhuis met zwembad gelezen van Koch, nadat ik ook al Het diner had gelezen. Die mens schrijft heel filmisch vind ik, precies of je bent een film aan’t kijken. Boeken zijn direct uit.

  1. De man die leest ook gigantisch veel op de trein én ook heel veel tijdens het wachten op diezelfde trein 😉 dat helpt wel om zo in de leesvibe te blijven denk ik. Ja het is zoals je zegt van Herman Koch, die vliegen erdoor, heel erg filmisch inderdaad, ik hou er eigenlijk wel van. En 750 pagina’s, dat is echt veel, hopelijk gaan die er even vlotjes door!

 2. Zo leuk al die foto’s van je e-reader. Ik zit ook in een echte leesflow en dat is geleden van voor ik kinderen had. Ook allemaal dankzij mijn e-reader. Ik stelde mezelf een Goodreadsdoel van 12 te lezen boeken dit jaar, om niet al te ambitieus te zijn. Maar aan dit tempo ga ik wel over mijn doel heen gaan. Heerlijk vind ik het! Anderzijds, eens ik in een leesflow zit, wil ik gewoon blijven lezen en dan blijven er al eens klusjes liggen. Niet erg natuurlijk, maar soms wel lastig dat er weer geen geplooide onderbroeken in de kasten liggen! 🙂

  1. Ja heerlijk he die leesflow, afgelopen week geen boek meer aangeraakt, maar ondertussen zit ik terug in de Ardennen en als ze mij effe laten doen, ben ik terug vertrokken. Zo een leesdoel zou eigenlijk ook wel goed zijn voor mij!

Altijd fijn om iets te horen!