As we speak #7

DSCF9664

Vakantie: Is de zomervakantie dus wel echt begonnen én hebben we dat ook gevierd met de kinderen. We haalden ze vrijdagmiddag van school, trokken op de fiets de stad in, gingen lekkere tapas eten en een ijsje achteraf. Ik denk dat we een traditie gestart zijn om op deze manier jaarlijks het schooljaar te vieren en af te ronden. Afgelopen week gingen de kinderen opnieuw naar de speelpleinen zodat ik zelf goed kon doorwerken en dat vonden ze heerlijk. Elke dag kwamen ze om ter vuilst naar huis. Van 21 tot 31 juli zijn ze dan op KSA-kamp en van 15 tot 19 augustus zijn we weer gastgezin voor gasten uit Nepal of Ecuador denk ik. Al de tijd daartussen ligt nog open. Ons initiële plan om rond te trekken met de tent in Slovenië wordt vooruit geschoven tot we allemaal gevaccineerd zijn tegen de vieze teken wat maakt dat we – als we nu veilig willen kamperen – het kanaal over moeten. Is dat een optie? Absoluut, maar hoe langer hoe meer is het ook een optie om gewoon helemaal niets te doen en in ons Paula te zitten. We deden dit jaar al best veel: Brighton, Lissabon en ik zelf nog naar Valencia én het was voor iedereen ook best een zwaar jaar. De nood aan rust en het complete niets doen is op dit moment misschien groter dan de nood aan een nieuw avontuur, dus we zullen wel zien wat de vakantie brengt. Alles ligt open én dat geeft me een heerlijk rustgevend gevoel.

DSCF8986

Werk: is het werk dus nog effe bezig. Ik nader wel bijna mijn out-of-office-email-instelling maar voorlopig zit ik nog lekker aan mijn bureau verder te werken met het zicht op de daken van de (achter)buren. Voorbereiden van volgend schooljaar en afwerken van het huidige met de tweede zittijd in het verschiet. Soms vind ik het wel moeilijk om die knop om te schakelen, want er is altijd nog wel ergens een vinkje dat schreeuwt om gezet te worden én ik zit ook zo vol met leuke plannen voor het komende schooljaar, dat ik er ook gewoon enorm veel goesting in heb, maar het is straks gewoon beter om effe echt te stoppen met werken!

DSCF9688

Kinderen: zijn de kinderen allemaal blij want school is uit! Meer dan driewerf hoera! Geen rush meer ‘s morgens, geen huiswerk meer, geen boterhammen meer smeren (ook nu niet want bij de speelpleinen krijgen ze warm eten ’s middags), geen fruitjes en koekendozen, geen boekentassen in- en uitladen…(zal ze nu misschien maar ineens deftig uitladen 😉). Ze deden het allemaal goed, de juffen en meesters ook én werden zoals elk jaar bedankt met boeken en kaartjes. De oudste is ondertussen ook helemaal klaar voor het eerste middelbaar. Hij verwerkte op 2 maanden tijd helemaal zelfstandig de leerstof van het zesde leerjaar én ook al had iedereen er het volste vertrouwen in dat het hem wel zou lukken, toch blijft het ongelofelijk dat hij het zomaar gewoon effe deed. De proclamatie die de laatste schoolweek plaatsvond was geweldig maar eens thuis drong de realiteit van een nieuwe school, nieuwe leraren, nieuwe vrienden op de één of andere manier ineens echt door, maar toen we hem dan twee dagen later definitief gingen inschrijven glinsterden zijn ogen alweer terug.

DSCF9598

Eten: ligt mijn ‘uit de mand’ compleet stil sinds ik naar Valencia ging en de drukte van de examenperiode het overnam. Ik vergat daar bovenop nog eens een bestelling te plaatsen en er was ook die keer dat er geen groentemand beschikbaar was. Nochtans aten we de laatste weken wel lekkere dingen zoals de burrito’s met spitskool en gehakt (de kool heel fijn snipperen en meestoven met het gehakt, één builtje rijst koken én erbij kieperen, overgieten met tomatenpuree, goed kruiden en tortilla’s vullen die in de oven met wat lekkere kaas een krokant korstje krijgen) er eentje was om te onthouden. Vanaf september ben ik terug op post maar voorlopig is het vakantie en zien we wel wat we doen. Ik ben ondertussen wel getriggerd door sorbets, dus ga daar een beetje mee experimenteren deze zomer denk ik!

DSCF9687

TV: ben ik nog altijd compleet, maar dan ook compleet ondersteboven van de Handmaid’s Tale, serieus seizoen 2 (waarvan volgende week al de finale in de VS is) is zo mogelijk nog indrukwekkender maar staat wel compleet los van het boek. Daarnaast heb ik ook De Columbus ontdekt  Wat een heerlijk programma is dit, ik heb daardoor zoveel meer zin om gewoon echt maar wat aan te lummelen deze zomervakantie. Ik zie onszelf al zitten aan de Semois, de kinderen in het water, de worstjes op de BBQ; de fles rosé tussen de vissen of aan de vuurput, de kinderen die schommelen en een pot soep tussen de kolen.
Vanavond is het dé match van het WK tegen Brazilië en zetten we ons sowieso met een pakje frieten driekleurig in de zetel 😉 En zeer grappig, maar vandaag heb ik ook ontdekt dat de kinders misschien zullen opduiken in een aflevering van zomerkost met Jeroen Meus. Gisteren zeiden ze ineens ‘ohja die kok van TV, Jeroen Meus, die is voor ons frietjes met stoofvlees komen maken’ én dat bleek waar te zijn las ik daarnet in de gazet én wie goed kijkt ziet zelfs het kopje van onzen Tuur op de foto!

DSCF9583

Boeken: ben ik opnieuw gestart met lezen, in het Engels zelfs! Valencia was misschien een rare bestemming om op Engelse cursus te gaan, maar het heeft me wel zuurstof gegeven om er effectief mee aan de slag te gaan. Voor de eerste keer in mijn leven ben ik trouwens echt compleet fan van een e-reader. Tot nu toe ging mijn voorkeur toch nog altijd uit naar een papieren versie, maar sinds kort vind ik zo een dun plat ding in mijn sjakos dat mét een knopje een woord kan vertalen echt gewoon superhandig. Naast de ‘gewone’ boeken hebben we voor de zomer ook weer wat strips ingeslagen (altijd blij met een nieuwe ‘mooie zomers’). Ik kan amper wachten om daar ook in te beginnen!

DSCF9637

Tuin: pakte de wederhelft onze tuin grondig aan. Er werden boompjes geplant die momenteel wel allemaal geel zien, struiken gesnoeid, nestkastjes opgehangen én – hoera hoera – een vijver aangelegd mét vissen waarin Noël onze tuinkikker het naar zijn zin heeft én de katten meer dan eens verlekkerd zitten te kijken naar alles wat erin zwemt 😉

DSCF9634

Blog: heeft de blog stilgelegen, enorm, ik weet het, sorry daarvoor, want ik zie nog altijd dat er veel bezoekers passeren en dat maakt me oprecht blij. De laatste dagen gaan er duidelijk veel kindjes op kamp want mijn post over ‘inspiratie voor leuke kamppost’ wordt echt ontzettend veel gelezen, allemaal ouders/oma’s en opas’s/vriendjes/familie/… die via Google bij mij terecht komen én hopelijk vinden wat ze zochten. Er wordt hier ook best veel gereageerd vind ik, wat altijd geweldig is. Soms kunnen reacties ook nog andere reacties uitlokken én krijg je zowaar echt een wisselwerking van inzichten waar niet alleen ik iets mee ben. Dat was het geval bij het bericht over wakker liggen ‘s nachts. Dat is echt ontzettend fijn, dus dankjewel fijne lezers om hier nog altijd binnen te springen en af en toe iets van jezelf achter te laten!

4 reacties

  1. Leuk weer eens iets te lezen! Maar ik begrijp het volledig. Eindelijk schooljaar en begin van de vakantie zijn gewoon pokkedruk, en soms moet je dan even op de pauze-knop kunnen drukken. Paula en de Ardennen lijken mij een ideale plek om de batterijen weer op te laden en zalig niks te doen tijdens heerlijk lange zomerdagen…

  2. De Columbus! Dat lijkt mij een heel fijne manier van reizen. Soms zou ik wel graag eens een mobilhome huren en gewoon rondtouren met dat principe: de reis is de bestemming. Langs de andere kant zijn wij ook enorm graag thuis, dus dat gaan we nu doen en geregeld gaan fietsen langs baantjes die we niet kennen, dat is ook een beetje reizen. Fijne vakantie!

    1. Ohja een mobilhome, we hebben dat ooit al eens gehuurd bij onze reis naar Zweden en Noorwegen en ik vond dat echt heerlijk reizen, maar die was wel niet zo uitgerust als de Columbus 😉 Geniet jij ook van je vakantie in elk geval!

Altijd fijn om iets te horen!