Mijn week in boeken en beelden zomer ’21, deel 7

Week 7 was de meest deugddoende week van de hele zomervakantie én dat had alles te maken met het avontuur van nog eens nieuwe plekken te ontdekken, samen in de tent slapen en echt onderweg te zijn. Hoewel we aan het begin van de zomervakantie hele andere plannen hadden, kunnen we altijd snel schakelen doordat we op voorhand niet echt iets vastleggen. Zwitserland kwam in het vizier door de zoektocht naar een land dichtbij dat geen al te strikte coronamaatregelen trof omdat we vooral de kinderen wouden behoeden voor het hele testgedoe, maar wat een voltreffer bleek die keuze mede door de overweldigende natuur en het mooie weer. Onze route werd gedicteerd door het weerbericht en het simpelweg volgen van de zon, waardoor we ook geen enkele dag regen hadden wat eens zo fijn was tijdens deze kwakkelzomer.

Ik schrijf nog een uitgebreide blogpost over de reis zelf én de schone reisfoto’s zijn voor die post, hier toon ik je gewoon enkele sfeerbeelden van die week.

Gepakt en gezakt wat best meevalt voor een gezin van 6. Ik ben nog altijd fan van een camper, maar ik vind zo ons buske en een simpele tent eigenlijk ook echt geweldig!
De tent… en altijd fijn als er op de camping een pingpongtafel staat!
In de tent waar we allemaal samen slapen en dat resulteert elke ochtend in slaapzakken en matjes onder en op mekaar aangezien we we met zeer woelige slapers zitten 😉
Heerlijke dagen aan het water
Aan het water haal ik altijd mijn schetsboekje boven.
In de bergen!
Oh ik ben echt zo hard fan van gewoon rondrijden in het landschap, muziek op en genieten van de mooie zichten!
Zwitserland is echt zo mooi!
Er moet nog altijd veel gekookt worden, maar ik vind dat duidelijk niet zo heel erg 😉
Koken op de camping is altijd een beetje een uitdaging!
Maar er werd ook lekker uit gegeten en geaperitiefd!

Ik las dus nog wel een boek uit zo tussendoor, aan het water, in de tent, bij de ochtendkoffie of genietend van de avondzon.

Die stapschoenen zijn een ganse vakantie trouwens niet uit geweest 😉

Huis vol leugens van Nicci French
Er was een tijd dat ik alles van bepaalde auteurs (zoals Nicci French en Patricia Cornwell enz) in het thrillergenre steevast las, want zo een goede thriller is gewoon fantastisch, maar gaandeweg ben ik dat een beetje uit het oog verloren maar bedacht ik me deze vakantie dat het ‘op vakantie’ wel ideaal is om zo nog eens iets te lezen én toevallig kruiste deze mijn pad. Vast niet de beste in zijn genre, maar ook zeker niet slecht. Genoten van dit exemplaar en bedacht dat zo een thriller veel makkelijker vast te houden valt als je hem leest in brokken en stukjes (iets dat ik nl liever niet doe). Iemand nog tips voor enkele bloedstollende exemplaren?

8 reacties

 1. Ik weet niet of het in het genre thriller valt, maar net The Dry van Jane Harper uit en die beviel mij ten zeerste (en deed mijn hart ook wel pijn, maar toch in één trok uitgelezen terwijl ik eigenlijk moest slapen)

 2. Eén van de beste thriller(reeksen) die ik de laatste jaren gelezen heb, is de trilogie van JD Barker (‘Horen, zien, zwijgen’, ‘Vergeef me’ en ‘Het vijfde meisje’). Slaapgebrek gegarandeerd ;-). Wil je graag veel (en gedetailleerde beschrijvingen van) bloed en gruwel, dan zou ik Cody McFadyen eens proberen. En anders neem je maar eens een kijkje op mijn goodreads pagina, thrillers genoeg daar 🙂

  1. Achja, die moet ik idd eens beginnen lezen van ‘horen, zien en zwijgen’, oh en nee die gedetailleerde beschrijvingen hoeven eigenlijk niet… en ohja die goodreads-pagina van jou ken ik goed 😉 en ik blijf het absurd vinden hoeveel jij gelezen krijgt! 👏

  1. Goh, geen idee eigenlijk (ik zal straks eens gaan zoeken naar een merk erop ;))! Ik heb die nl enkele jaren geleden gekocht in Tsjechië toen mijn oude paar het ineens volledig begaf. Mijn oude paar ben ik wel gaan aankopen in de AS en eigenlijk zeker 10 jaar enorm veel deugd aan gehad.

 3. Supermooie foto’s! Mooie tijd hadden jullie daar 🙂 En ja, Zwitserland is mooi.
  Ik ben het thrillergenre een beetje afgevallen, na een tijdje heb je het allemaal toch wel een beetje gezien. (gelezen). Ik kijk wel eens naar de tips die ik hier lees 🙂

  1. Dankjewel, ja we hebben het echt goed gehad! Awel, dat was exact ook mijn reden om er met thrillers te stoppen, maar nu merk ik dat het ook wel een vlot leesbaar genre is, dus wil ik er precies zo af en toe terug eentje lezen!

Altijd fijn om iets te horen!