Mijn week in boeken en beelden zomer ’22, deel 1

Net zoals elk jaar wil ik weer de vakantie opdelen in weekjes van boeken en beelden, ondertussen is de eerste (halve) week van de zomervakantie gepasseerd dus kan ik er maar beter mee beginnen!

De zomervakantie begon eigenlijk ’s middags op 30 juni toen de kinderen van school kwamen, ik pannenkoeken bakte en er vriendjes mee aan tafel schoven, een ideaal startmoment me dunkt.

Pannenkoeken & vriendjes (die weliswaar van de foto geknipt zijn ;))

’s Avonds trokken we voor het oudercontact van de tweede naar Antwerpen en sloten we de avond af in de favoriete plek van de kinderen: Como como (tapas op de lopende band) waar zowat iedereen zich altijd ziek eet.

De dochter trekt tegenwoordig vaak foto’s, zoals deze 😉

’s Anderendaags sprak ik af met een fijne vriendin en haar kinderen in ’t park en was het heerlijk om bij te praten terwijl de kinderen zich amuseerden. Hoe lief is deze foto trouwens waar de vriend van de oudste het handje vast houdt van de onze jongste. ❤

Die avond vertrokken we dan eindelijk nog eens naar de Ardennen want dat was al wel effe geleden door de examenperiode en ons feestweekend We zochten zaterdag een mooie wandeling uit die ik ondertussen ook al blogde (grotten van Eprave) maar waar de hitte ons wel wat parten speelde zodat iedereen na 13 km best moe was en we besloten om het zondag heel rustig aan te doen met besjes plukken in de haag en wat te luieren.

Prachtige wandeling
Genoeg besjes voor een klein potje confituur!

Ik bakte dat weekend nog een lekker taartje: de makkelijke peren & chocoladetaart die altijd smaakt, ook bij een tas warme chocolademelk op een zomerse avond buiten.

Als je deze nog niet maakte: absoluut doen: heerlijk & simpel!

En zo zat onze eerste (halve) vakantieweek er al op, een goed begin van een hopelijk nog hele fijne zomervakantie!

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik slechts 5 minuten in de hangmat lag, juist genoeg voor een foto en lang genoeg om te beseffen dat ik dit jaar mijn hangmat-momentjes moet opbergen aangezien ze gewoon te pijnlijk zijn (buik trekt tegen)… wat best tegen viel, waardoor ik kleine dip had, maar ach, nog genoeg fijne plekken om verder te lezen.

Ik las (ook eindelijk) terug een boek uit:

Toen was ze weg (Lisa Jewell): Ellie was 15 toen ze plots verdween en haar familie in het ongewisse liet. Haar moeder Laurel heeft na 10 jaar nog altijd de hoop niet opgegeven en als ze een erg charismatische man ontmoet neemt het verhaal een bizarre wending.
Dit is een echt goed (zomer)boek. Een beklemmende psychologische thriller die erg vlot geschreven is en die je moeilijk kan wegleggen!

Veel liefs & geniet van de zomer!

Altijd fijn om iets te horen!