Mijn week in boeken en beelden zomer ’23, deel 2

De tweede week begon met een heerlijk weekend van rondsleffen op de markt, ingredienten kopen voor taart, snuisteren in boekenwinkels én onself nog eens tegenkomen (altijd leuk!), een feestje bij mijn zus haar lief (in ‘de schuur’, geweldig fijne locatie), bloemetjes plukken bij Ferm én blij zijn dat we in zo’n rustgevende buurt gaan wonen eens de bouw achter de rug is.

Blijft zo leuk om in een boekenwinkel jezelf al bladerend tegen te komen, wat moet dat zijn als je echt een eigen boek hebt?
In de zomervakantie krijg ik altijd een goesting om taart te bakken én dit taartje komt uit het heerlijke boek Kleine taartjes die ik dan iets groter maak 😉

De week bestond ook nog uit werken, heel wat vergaderen, sollicitatiegesprekken voeren (wat ik behoorlijk spannend vond zo een eerste keer) om nieuwe docenten aan te nemen (vanuit mijn nieuwe functie als opleidingscoördinator) en bijhorende knopen doorhakken.

Maar tussendoor maakte ik ook nog bewust tijd om met mijn ouders & de jongste twee een dagje naar het Afrikamuseum te gaan, wat al lang op de planning stond om samen te doen. Het was trouwens een hele ervaring, de locatie is ronduit prachtig, maar het museum is zelf ook echt heel erg goed opgebouwd met heel wat aandacht voor al het onrecht dat zovele mensen werd aangedaan ten tijd van de kolonisatie en alle jaren erna. Het is een erg groot museum, dus we waren wel een tijdje zoet. De bistro is trouwens ook een fijne aanrader!

Tijdens de laatste kermisdag gingen we toch nog eens een ritje op de rups maken én smoutebollen scoren, altijd een goed idee! Het waren behoorlijk warme dagen dus dan krijgen we geheid gezelschap op het terras van ‘de Mike’ die om wat watermeloen of tomaat komt vragen 😉 Blijft zo een geweldig beestje!

Ik las slechts één boek uit, maar het was wel een leuk exemplaar!

Het mollenfeest van Dominique Biebau: ik zag het staan in de bib én wou het sowieso lezen omdat Dominique Biebau ook Russisch voor beginners schreef, een boek dat ik enkele jaren geleden heel graag heb gelezen. Het gaat over vier nichten die samen opgroeien én elk een duister kantje met zich meedragen wat resulteert in een goed opgebouwde thriller over geheimen en familiebanden.

4 reacties

  1. Oh wat fijn! Micky is the best e! Merci voor jouw overheerlijke taartjes op mijn/ons feestje! De schuur is geweldig! Wat genoot ik ervan. Liefs en love you xxxx

  2. Oja en waar Christophe en Tuur inzitten, gaat dat ook niet achterwaarts? En liefst kei snel? Om mottig van te worden 😉

Altijd fijn om iets te horen!