Onze doordeweekse dagindeling (10/40)

clock-time-stand-by-38267

Royalty free foto van Pexels en goede/handige dingen moet je delen!

Inge vroeg me hoe onze dagindeling eruit ziet, awel bij deze een dagindeling van een doordeweekse dag:

 • 6:10 uur de wekker van de wederhelft gaat, ik grom als ik daar ook van wakker word, maar meestal houden mijn oordopjes dat tegen
 • 6:30 uur de wederhelft spurt het huis uit richting station
 • 7:00 uur de kinderen hebben vanaf nu permissie om hun bed uit te komen, maar kans is groot dat ze al minstens een half uur wakker zijn en op de pot zitten, de oudste staat in elk geval nu sowieso in de badkamer en gaat naar beneden om de tafel te dekken en zelf te eten, hij kruipt daarna zo goed als altijd met een boek in de zetel, de rest maakt ondertussen gewoon zoveel mogelijk lawaai. Ik wil echt nog niet uit bed komen.
 • 7:15 uur ik moet er nu ook echt uit, kak, altijd kak, douche & aankleden (geen haar brushen, het droogt wel onderweg onder mijn muts #jeejwinter, geen make-up, geen moeilijke kleren gewoon jeans & sneakers, zo goed als altijd)
 • 7:30 uur ik roep (sorry buren) de eerste keer dat ze moeten voortdoen en hun kleren moeten aantrekken, meerdere keren volgen en ondertussen help ik de kleinste in zijn gevecht met sokken, broeken en consoorten
 • 7:50 uur ik rommel in de keuken, maak de fruit- en koekdoosjes klaar, zet alles klaar zodat ze het zelf in hun boekentas kunnen steken (of steek het er makkelijkheidshalve gewoon zelf in) en schiet compleet in de stress als ik merk dat nog een deel niet heeft gegeten
 • 8:10 uur ik zeg de allereerste keer dat ze hun tanden moeten poetsen, meerdere keren zullen volgen
 • 8:13 uur ik zeg de allereerste keer dat ze hun schoenen & jas moeten aandoen, meerdere keren volgen
 • 8:20 uur we trekken in het beste geval nu de deur achter ons toe en wandelen naar school, als we later zijn, dan snelwandelen we 😉
 • 8:30 uur we hebben het gehaald, kinderen zijn veilig op school. Vreugdedansje altijd en soms heb ik nu al het gevoel dat ik er een hele werkdag heb opzitten.
 • 8:35 uur terug thuis, tijd voor koffie en ontbijt en soms de babbel van een buurvrouw of niets van dat alles en ik start gewoon onmiddellijk met werken

Ik heb dit schooljaar vier verschillende uurroosters, elk semester wordt bij mij opgedeeld in 2 delen, dus om de 6/7 weken verandert zowat de helft van mijn rooster, komen er lessen bij of vallen er net weg. Er valt weinig lijn in te trekken qua begin- en einduren, zeker niet als de vergaderingen ook nog eens in overdrive gaan (ik zit nl in drie verschillende opleidingen, allemaal met hun ritme, modules en vergaderingen). Voor de avondshift zijn er daardoor twee scenario’s: ik die op tijd klaar ben of ik die dat niet ben 😉

Scenario 1 avondshift: Ik ben op tijd klaar

 • Tussen 16:00 en 17:00 uur: ik haal de kinderen op van school
 • van zodra we thuis zijn: ik start de kinderen op met hun huiswerk terwijl ik zelf en rustig start aan het avondeten, hoe vroeger ik thuis ben, hoe rustiger de avond sowieso verloopt.
 • 17:20 uur de wederhelft komt thuis en ontfermt zich over de kinderen
 • 18:00 uur we eten, alleja, vader en moeder eten, de rest dat hangt af van het eten dat op tafel staat.
 • 18:20 uur de kinderen doen hun ding

Scenario 2 avondshift: Ik ben niet op tijd klaar maar hopelijk wel ten laatste tegen 18:10 uur thuis (als ik veel later ben, neemt de man het zo goed als compleet over)

 • 17:25 uur de kinderen worden opgehaald door de wederhelft
 • Tussen 17:30 en 18:10 uur ik kom thuis, kinderen zijn bezig aan hun huiswerk en ik begin zo snel als ik kan aan het eten (het ideale eten voor zo een moment is één of andere one pot wonder of indien echt laat gewoon Deliveroo, nog steeds content dat ze in Mechelen neerstreken, soms is de man erg vooruitziend en bestelt ie het al vanop de trein)
 • 18:30 uur we eten
 • 18:50 uur de kinderen doen hun ding

Indien het een maandag of vrijdag is, vertrekt de spondeligger om 18:45 naar de schermles met de twee oudsten (hij schermt zelf ook), dus in het eerste scenario is er tijd genoeg om de kleren aan te trekken en zich klaar te maken, in het tweede scenario is het schrokken, rennen, springen, lopen zn weer op staan maar meestal te laat komen.

de laat-avond planning (wie de kinderen in bed legt hangt af van het moment en de hoeveelheid werk dat er nog ligt te wachten)

 • 19:00 – 19:30 uur het is de bedoeling dat Bob gaat slapen
 • 19:30 – 20:00 uur het is de bedoeling dat Mies & Jan gaan slapen
 • 20:30 – 21:00 uur tuur gaat slapen én doet dat op een kuske na, helemaal flink alleen

de na-bedtijd-kinders planning

 • 19:30 uur ik start meestal opnieuw met werken, de man sluit zich daar later soms wel, soms niet bij aan.
 • 22:00 uur:ik probeer te stoppen met werken zodat ik nog effe echt kan ontspannen, meestal met nutteloze televisie
 • 23:00 uur het is de bedoeling dat ik in bed kruip
 • 24:00 uur de wederhelft gaat indien hij niet mee kwam met mij nu ook slapen (hij heeft beduidend een pak minder slaap nodig dan ik)

En dat voorgaande draait allemaal genadeloos in de soep als de treinen staken of in panne staan zoals afgelopen maandag (en gisteren ook, wat zijn de kansen…serieus de man heeft in totaal 5 uur vast gezeten op de trein deze week) of onze Google agenda niet in sync is, maar gelukkig is er dan morgen een nieuwe dag (of nee, morgen is het zelfs gewoon weekend #jiehaa)


02-40dagenbloggen

Ik doe mee met 40 dagen bloggen, meer info hier en alle deelnemers vind je hier! Geen flauw idee of ik dat volhou maar ik he

10 reacties

 1. Oh mijn God! Wat een zee van tijd!! #jaloers
  Ik haast me ‘s ochtends om de trein van 7:00 uur te halen, het station is echter niet vlakbij… meisjes zie ik dus niet dan. Die doen hun ochtend alleen. De wederhelft kruipt uit bed, in zn kleren, in de auto, meisjes volgen. Hij zet ze af om 7:30 uur.
  ‘s avonds ben ik 3x per week pas rond 18:00 uur. Wederhelft meestal vroeger… gelukkig kookt hij graag en ik niet 😉
  Kapot gaan! Dit ritme!!
  Daarom: een jaartje halftijds: nu pas om 6:45 uit bed en om 7:30 de deur uit en meestal om 17:00 uur thuis! En nog… krijg ik het niet rond en blijft m’n schoolwerk liggen…

  1. Hier heel bewust in de stad blijven wonen aan het station én ik die echt dichtbij huis werk (op wandelafstand) en die keuzes hebben elke dag een enorme impact op de routine. Ik zou het mezelf anders ook niet zien doen!

   1. Mja, inderdaad…
    Je droomjob/droomschool ver van huis vinden is niet altijd handig! Wel handig omdat je veel werk kan verzetten op de trein, anderzijds! Ik zou het me ook niet anders meer kunnen inbeelden…

    En trouwens: die “het is de bedoeling dat …” zo onwijs grappig en waarheidsgetrouw 😀

  2. Ik zit op het platteland knal aan het station: best of both worlds. Maar geen kroost natuurlijk, dat scheelt wel wat. Als ik jullie dagplanningen zo bekijk, was dat een strak plan van mij 🙂

 2. De treinen rijden echt belachelijk slecht deze week …. gelukkige niet op de pech-treinen. Misschien moet C. eens een paar uur met mijne Karma doorbrengen, de jongen doet goed werk voor zijn leerkracht Nederlands 😉 Volgens mij gaat het volgende week ook erger worden, want ze kunnen niet tegen de koude, en dan staken ze nog eens ook…

 3. Respect van de vraagsteller! Ik werk op 10min wandelen van mijn werk, handig. Geen laptop = geen thuiswerk. Voorlopig enkel creche-ervaring en 1 kind, dus hier echt een zee van tijd elke dag. Ik ben benieuwd of dat zal veranderen bij school…. of een tweede kind later.

  1. Sowieso is het anders als ze naar school moeten vind ik, ineens moet je op tijd zijn, maar alles is echt wel een kwestie van gewoonte. En dichtbij huis werken is ook echt een ongelofelijk groot voordeel om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, de tijd die je bespaart is enorm.

Altijd fijn om iets te horen!