#ouderzonden – ik ben jaloers op… (9/40)

invidia

Voor meer info ivm met deze blogchallenge, klik hier!

Wat zou je direct overnemen van een andere ouder mocht je kunnen?

Structuur en orde, ik zou zo graag wat meer structuur willen zoals die ouders

 • die erin slagen om de bonnekes van den Bond/colruyt/… uit te knippen zodat ze met korting kunnen gaan eten of winkelen of die er überhaupt in slagen om de bonnen die ze bijvoorbeeld bij den Delhaize krijgen opnieuw in te zetten.
 • die erin slagen hun kleerkast op orde te houden terwijl ik zo vaak schoenen en kleren tegenkom in de mijne waarvan ik totaal niet meer wist dat ik ze had. (en ja ik deed ook al Marie Kondo, maar volhouden…)
 • die elke vakantie een jaar vantevoren inplannen en kunnen aftellen, ja ok, het is allemaal leuk en impulsief hier bij ons, maar het feit is wel dat ik altijd erg hard moet zoeken naar deals als ik zo lang wacht.
 • wiens auto geen stort is door allerhande boeken en speelgoed
 • wiens administratie mooi geklasseerd is per kleur en per datum en per uitgavepost in grote klasseurs die gelabeld zijn met wat er effectief in zit en niet met zaken die al 10 jaar oud zijn.
 • die erin slagen de kinderkleren steevast goed bij te houden en geen hartzeer hebben omdat het kind dat één schoon pulleke zo weinig heeft aangedaan (chance dat we vier kinders hebben, dus als het bij de eerste niet lukt, hebben we nog drie kansen 😉)
 • die hun diepvries niet om de zoveel tijd compleet moeten leegmaken omdat ze absoluut niet meer weten wat erin zit.
 • die hun 40 dagen blogposts al lang geschreven of op z’n minst in gedachten hebben (hier weet ik tot zaterdag wat er zal verschijnen, dat is dus al 2 dagen op voorhand, ik vind dat al fantastisch maar als ik dan lees dat sommigen dat al uitschreven voor de 40 dagen, wtf?!? hoe doen die dat?)
 • die hun voorraadkast documenteren en dus niet met 5 dozen dino-koeken zitten die binnen de week op moeten.
 • die niet om de zoveel tijd al het kinderspeelgoed moeten uitkuisen (echt, hoe krijg je daar een blijvende structuur in?)(én nee ik ga dat niet elke keer zelf opruimen, maar speelgoed leidt hier echt een eigen leven, misschien was Toy Story toch gebaseerd op waargebeurde feiten?)
 • erin slagen om écht alles in lijstjes te gieten
 • wiens keukentoestellen direct gemaakt worden als ze kapot zijn want echt een oven heb je wel van doen
 • die niet last minute een verjaardagskado moeten gaan kopen of tijdens het verjaardagsfeestje erachter komen dat je voor het verkeerde kind kocht en dus nog eens op zoek kunnen gaan (gisteren echt gebeurd, ter onzer verdediging het was een tweeling én bij het vierde kind ken je dus echt al die andere kinderen niet meer ;))
 • die wel de boekentassen leegmaken op 1 juli en het turngerief onmiddellijk wassen zodat ze onmiddellijk zien dat de turnpantoffels te klein of kapot zijn en de inhoud van de brooddoos tegen eind augustus geen pootjes heeft gekregen.
 • wiens BUJO/agenda/… niet alleen prachtig is maar vooral ook effectief werkt (ik zit fyi al aan mijn derde schriftje dit schooljaar… serieus én het is niet omdat ze volgeschreven zijn ofzo, het is gewoon omdat ik de andere niet meer vind)
 • wiens hoofd geen warboel is

De realiteit is gewoon dat ondanks al mijn goede voornemens en alle goede bedoelingen ik heel wat moeite heb met structuur aan te brengen in mijn eigen leven en dat van het gezin. Het duurt ook allemaal zo lang voordat iets echt een gewoonte is (blijkbaar twee maanden maar tegen het einde van die eerste week ben ik al vergeten wat mijn goede voornemens nu weer waren) . Pas op, sommige dingen lopen wel meestal vlot, wij zweren al jaren bij onze Google agenda en dat is echt de basis van de week, maar als ie even niet goed in sync is, dan loopt alles vast en dan bel je (zoals gisteren) woensdagmiddag een uur nadat school uit is naar de man met de opmerking “dat hij de kinderen toch wel is gaan halen’ waarop ie effe heel stil blijft en zegt “euh, nee, gij ging dat toch doen?’ (yep, en dat in een klas vol studenten die nu een heel ander idee hebben over hun anders zo rustige leraar ;)) En ok een structuur, maar ook niet te strak want dan rijd ik mezelf binnen een week compleet vast omdat ik het weer te rigide aanpak want een It’er, dat is 0 en 1.
Ge zou dat allemaal misschien niet denken als je mijn weekmenu zo ziet, maar dat is omdat ik erg graag kook en deze blog gebruik als stok achter de deur om het vol te houden, dus als je echt tastbare tips hebt: shoot! Ik kan ze echt gebruiken!


Lees de vorige:


02-40dagenbloggen

Jk doe mee met 40 dagen bloggen, meer info hier en alle deelnemers vind je hier! Geen flauw idee of ik dat volhou maar ik heb er n

10 reacties

 1. Een tastbare cadeautjestip: ik heb een secret stash in de kast zitten. Als ik iets zie dat écht iets voor het lief is of een klein cadeautje voor het metekindje … maar er is niet meteen een verjaardag of andere gelegenheid om het af te geven koop ik het toch en stop ik het in de secret stash. Bij last minute uitnodigingen, gebrek aan inspiratie of tijdsgebrek heb ik dus een voorraadje. Opgelet: het lief heeft die voorraad gevonden maar het is nog erger als je kinderen de pakjes vinden. Voor Felix zijn geboorte had ik trouwens ook een opgeruimde kleerkast, overzicht over de inhoud van de diepvriezer … Nu niet meer. Kies uit je lijst wat jij het belangrijkst vindt.

  1. Zo een kadootjeskast hebben we ook een tijdje gehad, maar dan vergaten we die weer 😉 (ja echt serieus) Maarja, idd, niet alles ineens willen he, je hebt gelijk!

 2. Jup, zet maar een vinkje bij alles voor mij bij… pfft. En dat voor iemand die het toch wel graag gestructureerd heeft en al.
  plots daagt het mij waarom ik me soms zo belabberd en achter-de-feiten-aanhollend voel sinds ik mama ben. Van dat organiseren komt niks meer terecht. Speelgoed leidt een eigen leven, heen-en-weerschriftjes worden gelezen de avond nadat er iets moest meegebracht worden (sorry, juf…), ik dank de hemel voor kadobonnen en binnen-de-24u-geleverde kado’s, mijn administratie bestaat uit een bakje dat geleegd wordt in een doos waar ik eens om de zoveel tijd in duik op zoek naar… euhm.. iets dat ik meestal niet meer terugvind…

  Maar kijk, je bent dus niet alleen 🙂

  1. Haha, oh nee, je bent echt helemaal niet alleen… onze administratie zit trouwens in de rugzak van de wederhelft die die elke dag meezeult van en naar zijn werk tot het tijd is om alles te klasseren (lees: tot de rugzak te zwaar of het kwartaalaangifte is) en dan moet je weten dat ik uit een boekhoudersnest kom… gelukkig zijn ze al grijs want anders zouden ze het bij het lezen van dit wel worden 😉

 3. Herkenbaar! 😬🙈 En hier zijn er dan nog geen kinderen, alleen eentje onderweg… Ohja, de kinderkamer zijn ze nu aan’t bouwen. 🤣

Altijd fijn om iets te horen!