#ouderzonden – hoofdzonde 3 (2/40)

luxuria

Voor meer info ivm met deze blogchallenge, klik hier!

Wat doe je om jezelf graag te blijven zien en dit over te brengen aan je partner nu je in de eerste plaats vooral ‘ouder van …’ bent?

Eerlijk gezegd, wederom heel erg weinig. Wij zijn niet van het romantische type, zowel de wederhelft als ik zelf niet, wat mij niet tegenhoudt om hem dat af en toe te verwijten natuurlijk, ahja zo zijn we wel. Het zegt waarschijnlijk ook veel dat we getrouwd zijn tussen de soep en de patatten én dat die trouwring er na 12 jaar nog steeds niet is. Het zegt ook wel iets dat de notaris me ten huwelijk vroeg én we dat dus deden uit praktische overwegingen en niet uit romantische toestanden. Het zegt tenslotte ook wel iets dat mijn ideale trouw er nu vooral uitziet als één grote verkleedpartij in Las Vegas waar ik voor mezelf de lelijkste taartjurk zou uitkiezen. Echt, ik zou daar heel erg blij van worden moest zo een foto ooit in mijn IG-feed komen.

We zien elkaar gewoon graag en dat is voldoende, we lachen en we praten én we (lees vooral ik) worden lastig als we dat een tijdje niet doen, we maken plezier en we nemen de tijd voor mekaar, maar dat gaat allemaal redelijk vanzelf, zeker nu de kinderen ouder worden. We kennen elkaar al zo lang (sinds ’98)(wat? al 20 jaar?) en zijn gewoon elkaars maatje, elkaars beste vriend maar dan wel mét de benefits 😉 #ietsvettigereknipoog

Kinderen waren voor ons de logische stap en van zodra het serieus werd, hadden we kindernamen en wisten we dat er minstens 3, graag 4 zouden komen (en moest het enkel van ons hart afhangen, kwamen er nog bij). De kinderen die horen er gewoon bij én die fnuiken buiten de uren slaap in de nacht niet echt veel tussen ons. We hebben geen nood aan een paar dagen qualitytime onder ons twee, pas op, niet dat dat niet eens leuk zou zijn, maar de rompslomp van het geregel (geen flauw idee trouwens wie onze kinders een paar dagen zou willen/kunnen bijhouden) maakt dat we het nog nooit deden, wij wachten gewoon geduldig tot ze allemaal op kamp of weekend met de KSA zijn en zullen het er dan wel van nemen (als er één hobby is die ze moeten blijven doen, is het die dus wel 😉). We hebben wel een tienkoppige babysittersgroep die we om de zoveel tijd raadplegen, zodat we wat we-time kunnen hebben (als in onze maandelijke vaste afspraak in ons favoriet restaurantje) of wat extra-time (om info-avonden/oudercontacten/andere bezoekjes af te sluiten met een date aangezien de babysit er dan toch is) maar ook om bijvoorbeeld iets apart te doen. Vroeger deden we altijd ons eigen ding op een avond dat de andere thuis was (lekker makkelijk, geen babysit nodig), wel, nu niet meer én op die manier winnen we meer avonden samen wat heel fijn is in hele drukke weken.

Soms vraag ik me af of het ook gewoon zo mag zijn, zonder de extra toeters en bellen, zonder romantische verplichtingen, zonder dat het echt moeite moet kosten of een werkwoord moet zijn, gewoon graag samen bij mekaar zijn.


Lees de vorige:


Ik kon me vorige week al niet inhouden om onnodige afbeeldingen te maken, dus als je zin hebt om ze ook te gebruiken hier allemaal ineens te downloaden als zip-bestand!

Naamloos-1


02-40dagenbloggen

Ja, ik doe mee met 40 dagen bloggen, meer info hier en alle deelnemers vind je hier! Geen flauw idee of ik dat volhou maar ik heb er nog altijd goesting in!

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!