De vastenperiode vadsig gestart (1/40 dagen bloggen)

giphy-downsized

Vorige week dacht ik nog dat de wederhelft en de kroost wel zouden thuis blijven in de krokusvakantie, lekker dicht tegen mij uit de angst me te missen, niets is minder waar, het gebroed zit allemaal lekker bij de gezellige warmte van ons Paula. Ach, het is ze gegund, hoewel ik ze best hard mis. Ok, het is aangenaam om eens een paar uren te kunnen doorwerken, maar het huis voelt toch wel heel leeg aan. Vorige week dacht ik dus ook nog lekker naïef dat ik maw zelf niet voor het eten moest zorgen, maar ook dat valt dus dik tegen. Nu zou je enerzijds kunnen denken dat ik dan een paar dagen lekker gezond doe, helemaal in teken van vasten of een paar dagen eten klaarmaak dat niemand anders lust. Dat zou een idee zijn, ja, maar niet echt helemaal de realiteit, kijk maar even mee wat er de laatste dagen zoal uit mijn winkeltas kwam:

 • diepvriespizza’s (want ik vond het anders zo helemaal onnozel als ik Deliveroo liet komen voor éne pizza)
 • zure colaflesjes (oh heerlijk, tot je tong pijn doet)
 • maaltijdslaatjes uit het koelvak (waarom zou ik het mezelf eigenlijk moeilijk maken door alle ingrediënten apart te kopen?)
 • een fles cava (nope, geen vasten, geen tournée minerale hier)
 • kouwe koffie (heerlijk)
 • lasagne van de traiteurafdeling (ik dacht, ik verwen me een beetje)
 • zak rucola en tomaatjes (ik vond dat ik toch iets deftiger moest eten, voor bij de lasagne)
 • danio’s met chocolade (oho, nu hoef ik ze niet te delen)
 • geprepareerde “verse” smoothies (je weet wel, vitaminen zijn toch zo belangrijk)
 • afbakbrood (ja zeg, dat is gewoon makkelijk)
 • een potteke hummus (vandaar dus het afbakbrood, een heel potteke, alleen voor mij)
 • en een grote zak m&m’s

Ok ja, het is vasten en ok ja, ik deel normaal gezien alles met de kinders en ok ja, normaal gezien doe ik aan weekmenuuten en seizoensgroenten en ok ja, nu spant mijn broek toch net iets harder… serieus… dus vasten is misschien nog niet zo een slecht idee, nog 39 dagen dus, vanaf morgen… net zoals het bloggen!


02-40dagenbloggen

Ja, ik doe mee met 40 dagen bloggen, meer info hier en alle deelnemers vind je hier! Geen flauw idee of ik dat volhou maar ik heb er alvast goesting in!

7 reacties

 1. Hehe, ik ben ook al grandioos gefaald, slechte Aswoensdag ooit! Al gaat dat rechtgezet worden en dan vast ik waarschijnlijk voor je bij, daar dat bij mij wel serieus te nemen is. En dat zal je weinig tot niets verbazen zeker? (het staat op de blog 🙂 )

Altijd fijn om iets te horen!