Presenteren vanaf je smartphone (17/40)

DSCF4722

Vorige keer kreeg ik onverwacht best wat reacties (on- en offline) op mijn berichtje rond tools voor het onderwijs, dat ik bij mezelf dacht dat er misschien nog wel meer ‘weetjes’ in mijn hoofd rondslingeren die voor anderen (al dan niet onderwijs gerelateerd) interessant kunnen zijn.

Een van de meest gebruikte tools om te presenteren is PowerPoint, dat is zo en de kans is relatief groot dat dat nog even zo blijft. Meestal wordt die PowerPoint tijdens het presenteren bediend via een muisklik of een toets op het toetsenbord. De kunst is dus om in de buurt van de computer te blijven of subtiel teken te geven aan je helper aka klikker. Een andere mogelijkheid is om eventueel een pointer aan te kopen waardoor je met wat vrijheid rond kan lopen om dan op afstand je PowerPoint te bedienen, maar eerlijk is eerlijk, zulke toestellen kosten best veel geld (minstens 40 euro) en voor de meeste mensen (ook voor mij niet) is dat geen aankoop waar je echt blij van wordt.
Maar er is dus ook een andere manier (buiten die interactieve tools van vorige keer) en blijkbaar zijn daar toch nog heel wat mensen jammer genoeg niet van op de hoogte. Je hebt namelijk zoiets als Office Remote dat je gratis kan installeren op je computer én op je smartphone. Het enige waar je moet voor zorgen is dat ze met elkaar in connectie staan via Bluetooth! Op die manier kan je dus toch rondlopen en je PowerPoint (maar ook andere Officedocumenten zoals Excel en Word) bedienden vanop afstand!

  1. Downloaden op je PC als je Office al eerder geïnstalleerd hebt
  2. Downloaden voor je smartphone/tablet voor Android of Windows (Phone) (geen iOS die exact hetzelfde doet 🙁 )
  3. Beiden installeren
  4. Van zodra je wil presenteren via de PC Office remote aanzetten en een verbinding leggen via Bluetooth met je draagbaar toestel. Op beide toestellen je verbinding accepteren en gewoon beginnen gebruiken! (Van zodra je computer je draagbaar toestel herkent – vanaf de eerste keer dus – wordt de verbinding onmiddellijk gelegd als je Office Remote aan zet)

2018-02-27_15h01_09

Heb je geen Bluetooth op je computer (bij zo goed als alle laptops is dat standaard aanwezig) dan kan je altijd een Bluetooth adapter (gewoon via USB) kopen en dat vind je al voor zo’n 10 euro, toch al een pak goedkoper dan zo’n pointer!


02-40dagenbloggen

Ik doe mee met 40 dagen bloggen, meer info hier en alle deelnemers vind je hier! Geen flauw idee of ik dat volhou maar ik heb er nog steeds zin in én ben bijna over de helft!

Altijd fijn om iets te horen!