#ouderzonden – wat kan ik ze niet weigeren? (16/40)

gula

Voor meer info ivm met deze blogchallenge, klik hier!

Wat kan je kinderen (of je kind?) nooit weigeren wanneer ze erom vragen?

Ik heb heel veel moeite met iets te weigeren dat ik zelf graag wil en heb geen enkel probleem met het weigeren van dingen waar ik geen lap aan vind… misschien niet altijd even ok, maar wel betrekkelijk menselijk denk ik. Ok, voorbeelden dus:

 • de kinderen willen friet/pizza/… eten, ik heb geen zin om te koken: “Waar is die app van Deliveroo?”
 • de kinderen willen friet/pizza…eten, ik heb wel keiveel zin om te koken: “Mannen, nee, het is echt superbelangrijk dat je gezond eet. Nee, we gaan nu ook geen appel eten, ik maak wel eten voor jullie he”
 • de kinderen willen een spinnerding, ik vind daar werkelijk niets aan en ik hou me per definitie altijd ver weg van hypes (dus nee, geen witte sneakers voor mij en nog minder gaten in mijn broek) dus ik ben de zeer consequente vastberaden ouder.
 • de kinderen willen graag een PlayStation, ik vind daar werkelijk niets aan en ik hou me per definitie altijd ver weg van zulke dingen… maar lap daar is de wederhelft.
 • de kinderen willen een taart bakken, hell yeah, altijd in voor een taart
 • de kinderen willen gegrimeerd worden en zich verkleden, me like!
 • de kinderen willen TV kijken en ik wil werken of een boek lezen, hopla daar gaan de voornemens 😉
 • de kinderen willen TV kijken en ik wil gaan wandelen: “Kom mannen, je kan geen ganse dag voor de TV hangen, buitenlucht is zo belangrijk. Doe gewoon een muts aan als je het koud hebt”
 • we wandelen langs de Bart Smit, de kinderen willen eens gaan kijken, ik zeg “maar nee mannen, we hebben speelgoed genoeg”
 • we lopen in de HEMA, de kinderen vragen niet eens iets en ik zeg “kom mannen, we gaan eens kijken naar het knutselgerief”

Dus ja weigeren of niet hangt duidelijk een beetje af van de situatie 😉 behalve voor de kusjes en de knuffels, de aaitjes en schouderklopjes, de bemoedigende woorden en het luisterend oor, die krijgen ze met hopen, gevraagd of niet, aan de schoolpoort of bij het slapengaan, als ze thuiskomen of vertrekken, weigeren doe ik dat werkelijk nooit! Alleen maar echt gulzig met bakken liefde. ❤️

Lees de vorige:


02-40dagenbloggen

Ik doe mee met 40 dagen bloggen, meer info hier en alle deelnemers vind je hier! Geen flauw idee of ik dat volhou maar ik heb er nog steeds zin in én ben bijna over de helft!

6 reacties

 1. Zeer herkenbaar 🙂 Zoals: iets uit ne chiccenbak (geen idee hoe je dat spelt, een kauwgomballenautomaat dus…), no way dat mama daar haar centjes aan geeft, maar een spelletje op de airhockey: “ja, mag ik meedoen?” :):)

  1. Haha ik zou chikkenbak schrijven, maar dus ook geen idee 😉 en dat is ook hier ne ‘nee mannen’, chance dat we soms in de Brantano schoenen gaan kopen 😉

Altijd fijn om iets te horen!