September survival #notetoself

update 31.08.2017 Whoop whoop sommige dingen kan ik al afvinken!  ☑

Ik mag dan vrijdag niet meer angstvallig aangestaard worden door een bende leerlingen als ik uit de doeken doe wat ik van ze verwacht, maar beginnen doe ik sowieso, enerzijds maak ik dan mijn opwachting op de hogeschool (tof tof, spannend spannend) anderzijds moeten de kinderen sowieso terug met boekentas en brooddoos naar de schoolpoort geleid moeten worden. Er valt wel wat te zeggen over routine en regelmaat, maar eens de opwinding van de eerste september wegebt, spant die structuur harder dan het badpak van een maand geleden onder een hete zon. Ik dacht zo eens na over wat het voor mij misschien aangenamer zou maken, en als ik op het opschrijf gebeurt het misschien ook wel (de blog als stok achter de deur, je weet wel):

 • genoeg koffie  ☑ en zorgen dat het koffiemachine niet op de eerste septemberochtend net ontkalkt moet worden, ga misschien dus eerst maar ontkalkingstabletten ☑ kopen
 • de boekentassen niet uitladen op 31 augustus, de kans is reeel dat er nog een trieste banaan in ligt, die heeft tijd nodig om los te weken, dus doe dat ipv te bloggen  ☑ maar pas 31/8 ’s avonds laat en echt een fruitdoosje gevonden dat nog net niet wegliep (had ie trouwens beter wel gedaan, recht in de vuilbak ;)) 
 • hobbytassen bijeenzoeken, net hetzelfde als turnzakken en zwempakken… want het is geen goed idee om dat pas te doen als we op punt staan te vertrekken   ☑ tja, gelukt op het moment ze klaar stonden om te vertrekken 😉
 • terug starten met een weekmenu  ☑
 • een google-agenda/planner hebben we al, dus no worries op dat vlak, maar zie toch maar dat alles goed gesynchroniseerd  wordt, zeker met de nieuwe job  ☑
 • de tijd die vrijkomt als de kinderen naar school gaan nuttig gebruiken en niet alleen koffie gaan drinken, dit is namelijk zeer verleidelijk maar kom, besef gewoon dat een voorbereide vrouw er nu eenmaal toch minstens twee waard is.
 • probeer extra hooi te vermijden, serieus doe het niet.  ☑ geen plannen om een picknickdienst te beginnen, heb er nochtans goesting in 😉
 • vorige maand gestart met een BUJO, bravo, maar gebruik hem dan ook
 • probeer altijd op tijd te gaan slapen, 23 uur ten laatste, dat maakt een mooie 8 uur slaap per nacht, en nee nog gauw om 22:45 een nieuwe aflevering van de favoriete reeks kijken is geen goed idee, zelfs versneld haal je dat niet op een kwartier.   ☑ begint te lukken!
 • beperk de hobbytijd of stuur zoals gewoonlijk de wederhelft op #sorrylieverd
 • ga op zoek naar iemand die Jan aan het drummen zet en Mies achter de piano, de muziekschool zat wederom vol maar sowieso was tot vier/vijf keer per week naar daar trekken er gewoon ook echt te veel aan (iemand weet van zo iemand in Mechelen?)
 • koop zo snel mogelijk papieren zakdoekdozen, op de een of andere manier hebben ze dat toch altijd nodig, dus perfect parenting als dat al in huis ligt   ☑
 • maak nu eens werk van een maandelijks Makro-bezoek, maar laat eerst de technieker komen voor de kapotte diepvries, doe dat nu (maar hij is toch al leeg en proper #vuistje)  ☑
 • plan nu vrije weekenddagen, laat je niet vangen door te denken dat wat nu vrij is, vrij blijft, maar markeer ze als ‘gepland vrij’   ☑
 • regel een babysit voor de info-avonden op school, dan kan dat misschien nog eens resulteren in een avondje uit, want dat is al weer veel te lang geleden.  ☑ misschien is het gewoon een beter idee om de info-avonden te skippen… we hebben ondertussen zowat elke juf of meester gezien
 • haal misschien die loopschoenen terug uit de kast, misschien, misschien… want dat is ook weer een jaar geleden die laatste poging maar sporten schijnt zo goed te zijn voor hoofd en leden.
 • achja, we zullen het wel overleven, en anders:Tv GIFs - Find & Share on GIPHY

Haha, heb ik er toch nog GOT tussen gesmokkeld 😉 want wat was me dat voor een seizoen en bijhorende seizoensfinale. Man man… ben ik de enige die dat gaat missen, zo op maandag? Als je tips hebt voor een geweldige serie, laat ze gerust achter want gewoon tv-kijken doe ik precies niet meer, maar zo af en toe een episode van een goeie serie kijk ik wel echt graag eens ik in de zetel zit!

10 reacties

  1. Dankjewel! En ik snap dat je het niet mist 😉 het blijft altijd dubbel die eerste september, spannend en goesting, maar ook jammer van de stress en de routine waar iedereen willens nillens terug in moet.

 1. GAME OF THRONES FTW! Serieus, WAWASDA! (Elke week naar Geraardsbergen gereisd om met mijn BFF en petekind te gaan kijken, en vooral dat ga ik missen: onze waanzinnige bingokaarten en nerdy viewing parties. Maar ik wil nu wel eens van gedachten wisselen met jou!)

  En ook: BUJO is awesome. ’t Is eerst wel wat zoeken, vind ik, maar ik ben in februari begonnen en ik ben er echt weg van.

  En ook: beetje laat, maar veel succes! Mis ons een beetje, maar wees vooral heel tevreden met de nieuwe weg 🙂

  1. Ha dan moeten we eens samenzitten om van gedachten te wisselen!
   die bujo… Ik weet het niet, ik ben gestart maar het is zoals je zegt zoeken en mezelf kennende zoek ik dan al snel iets anders 😉
   Dikke merci! (En we zien elkaar nog wel he zeker nu we van gedachten gaan wisselen over GOT ;))

   1. Ik heb hetzelfde hoor, ik raak snel ontgoocheld in mijzelf als iets niet meteen pakt of lukt, maar dit keer heb ik echt bewust doorgezet en bv ook genoteerd wanneer het niet lukte en waarom ik dacht dat dat was; waardoor ik nu een design heb dat echt wel goed werkt voor mij. Enfin, ik hoop dat het ook pakt voor jou, want ’t is eigenlijk echt een ongelofelijk gemak EN een reden om een beetje creatief te zijn met kleurtjes en washi tape enzo 🙂

    (En gaan we zeker doen, één keer het hier wat rustiger is, want waaaaaaaaaaaaaah, ik vergeet altijd hoe stressy het begin van een schooljaar is!)

Altijd fijn om iets te horen!