Weekmenu #36 de vakantie is werkelijk over

image1

Het is gedaan, die vakantie, we kunnen niet meer doen alsof. Die eerste van september is ondertussen, na het veelvuldig kaften van boeken en invullen van de juiste formulieren, jammer genoeg een echte start gebleken, toch kregen we gisterennamiddag nog een beetje een zomergevoel toen we met een hele clan van de familie afspraken voor een wandeling en picknick op de Kalmthoutse heide. De heide is een fijne plek, dicht tegen de heimat van de wederhelft en eigenlijk komen we er te weinig, maar elke keer is het er leuk wandelen daar en ondanks de drukte van onze geweldig grote gezellige bende, kwamen we zowaar een doodstille salamander tegen die met plezier gefotografeerd werd. Leuk detail over dat deel van de familie: de oudste neef waar wij tante en nonkel van zijn is slechts drie jaar jonger is dan wijzelf en peter van onze jongste schelm die eigenlijk de jongste neef van den hoop is! Wie bij het lezen van voorgaande zin onmiddellijk weet hoe dat zit, krijgt een kus van de juf en mag een bank vooruit, kwestie van in het schoolthema te blijven.

Maar ons weekmenu dan. We trekken volgend weekend nog even naar ons Paula, dus maar 5 gerechten en nieuw dit schooljaar is dat ik op voorhand ga nadenken over de bento die de kinders op vrijdag meekrijgen. Ik wil mezelf namelijk het peinzen daarover, besparen de dag ervoor.

Nog steeds werken we volgens het seizoen en doen we minstens tweemaal veggie per week en beginnen we de maaltijd met een kom soep om die broodnodige vitaminen er makkelijker in te lepelen.

 • Gegrilde mais, quinoa met mango en feta. Dit klinkt op papier iets waar de kinders sowieso hun neus voor gaan optrekken, maar soms kunnen ze je wel eens verrassen, niet waar? We zullen wel zien. (V)
 • Worstjes met couscous en tzatziki (aha want daar zit komkommer in)
 • Luikse sla met aardappelen, spekjes en boontjes,
 • Aardappeltortilla met rode paprika en een slaatje, de kans is trouwens groot dat de vriendin met Spaanse roots die me leerde hoe je een echte tortilla moet maken me een klein beetje gaat verketteren om de paprika 😉 (V)
 • Papillot van witte vis, courgette en tomaat met wilde rijst.

Bento: pasta, gekookte boontjes, olijven, kerstomaat, komkommer, feta + iets zoets als wat fruit of een muffinbaksel die ik samen met de kinderen nog lang niet beu ben. Ondertussen fleurden onze eerste lading boxjes de roze zak op (maw gingen ze kapot) en schaften we er ons een stel nieuwe aan, wel wat duurder maar eens zo stevig.

Soep: pompoensoep van de pompoen van den opa uit den hof, 92 jaar is ie ondertussen en nog steeds meer dan alive and kicking in zijn moestuin, groene vingers om jaloers op te zijn en een neus die perfect weet wanneer wat geplant of geoogst moet worden.

9 reacties

  1. Awel ik vind dat die bento’s net meevallen door het feit dat ze maal 4 zijn, voor eentje zou ik het miss te veel moeite vinden, anderzijds moet ik door het aantal wel altijd dingen in huis halen want met overschotjes alleen kom ik er niet meer 😉 (oh en ik doe ook maar max 3 compartimenten hoor, die foto’s met al die potjes zien indrukwekkender uit dan het uiteindelijk is ;))

  1. Haja dat is zo typisch he, maar eens zo goed dat je er nu wel komt want het is daar zo schoon en rustgevend! (En de tortilla heeft gesmaakt ;))

 1. Ik wil ook al een tijdje eens gaan wandelen op de Kalmthoutse Heide. Het enige wat me tegenhoudt, is dat honden niet overal welkom zijn. Moet ik nog eens verder onderzoeken. 😉 En hoera voor de prinsessenboontjes dit jaar, ze zijn echt superlekker!

  1. Och, dat wist ik niet, want wij zijn er toch precies al vaak honden tegengekomen (en afgelopen zondag opvallend vaak ook de dingen die ze soms achterlaten, alleja die de baasjes dan achterlaten, je snapt me wel ;)) Ja idd, hoera voor de boontjes! (en leuk dat je een reactie achterlaat, ik klikte eens door en ben helemaal fan van je logo!)

   1. Ik snap het ja, helaas. Ben daar wel heel plichtsbewust in. 😉 Bedankt voor het compliment over mijn logo! Ik tekende het zelf, en ik moet toegeven dat het even geduurd heeft eer ik er tevreden over was. 😅

Altijd fijn om iets te horen!