Week #37 het schoonste wandelseizoen op gang getrokken

image1

Na een deugddoend dagje in de Ardennen zijn we er weer helemaal klaar voor, alleja, dat hou ik mezelf toch voor want ik heb er veel te lang over gedaan om een weekmenu samen te stellen. Sommige weken gaan bijzonder snel, sommige andere dan weer bijzonder traag. Het is de schuld van het weer, ik wil eigenlijk stilaan lekker comfy food eten, dicht tegen de haard, met een dekentje maar dan besef ik dat het eigenlijk nog wel zomer is, dat we nog in het seizoen zitten van de frisse groenten, dus schrap ik als ik dat besef en schrap ik als ik toch geen zin heb ik een frisse salade. Ach, het weer, dezer dagen zullen we er maar niet te veel over klagen en vooral dankbaar zijn dat we hier in deze regionen wonen. In elk geval stapten we vandaag het mooiste wandelseizoen op gang en genoten we van de herfst die stilaan in de bossen doorschemert en hopen we op nog veel van die schone dagen.

Soep: rode paprika-tomaat

Bento: mais, gebakken kip, komkommer, tomaat, zoete paprika, rijst + fruitjes en een koekje of muffin of cakeje… we zullen wel zien!

3 reacties

  1. Awel, ik ben eens bij u komen piepen voor inspiratie voor het avondeten. Ik koos uiteindelijk de Pasta met bloembool en paddestoelen. Ik paste het recept wat aan omdat er in de spar enkel voorverpakte voorgesneden bloemkool was, dus ik pakte zo 1 pakje en vulde het aan met een mix van paarse en gele wortelen, waardoor mijn saus helemaal paars kleurde 😉 . Ik heb dus een beetje gefreewheeled, maar wat ik wel deed was de bechamelsaus in een pakje gebruiken en terwijl ik dat deed dacht ik bij mezelf …. Elke die gaat vast en zeker haar eigen bechamelsaus maken 😉
    Dat is nu is mijn klein plezier en Bjeurn zijn ergernis, dat ik altijd bechamelsaus uit een pakje gebruik. (Maar vandaag ga ik het wel verzwijgen).

    Ik kom hier regelmatig nog wat inspiratie halen … zeker voor het veggi-gedeelte.

    xxx

    1. Ah zo leuk dat je piept voor inspiratie en ja, die bechamel, die maak ik zelf. Ik heb dat (een zakje) – denk ik – nog nooit geprobeerd dus ook geen idee welke wereld er misschien zou opengaan als ik dat eens zou doen 🙂 en tussen ons: je klein geheimpje is helemaal veilig bij mij 😉

Altijd fijn om iets te horen!