Sprookjes in de Efteling

Een kleine tien jaar geleden gingen we met een kleine Tuur naar de winter Efteling, het was er best feeëriek, al die lichtjes, maar ook best koud en de wachtrijen best lang. In tussentijd kregen we er drie kinderen bij en duurde het tot eergisteren voor we de Efteling nog eens verblijden met een bezoekje. Het is niet dat we het in tussentijd nooit van plan waren om er eens binnen te springen, maar eerlijk is eerlijk, zo een bezoekje aan de Efteling is gewoon best duur: 6 keer 37 euro plus nog een parkeerticket en je komt aan een kleine 250 euro voor slechts één dagje plezier als het weer meezit en de wachtrijen niet te lang zijn. Gelukkig dus dat de goedheilige man ons tickets bracht vorig jaar 😉 want zo een bezoekje mocht wel iets zijn waar lang naar werd uitgekeken, heel lang zo blijkt na bijna een jaar, geduldige kinderen hebben wij #hartjes. Aangezien nog niet iedereen zijn hoofd stoot aan de 1m10 grens trokken we snel de kaart van ‘samen uit, samen thuis’, zeker toen bleek dat het ei in sommige broekjes nog een beetje te groot was (in oa Vila Volta werden er al serieuze grenzen verlegd) en maakten er dus een echte sprookjesdag van, iets waarvan ik nooit had gedacht dat we dat allemaal zo leuk zouden vinden. We deden zowat alle tripjes in karretjes, treintjes en bootjes langs en in magische werelden: Symbolica is echt de moeite, maar wij blijven toch net iets meer fan van Droomvlucht, Carnaval festival is een must, al was het maar om het deuntje niet meer uit je hoofd te krijgen, Fata morgana blijft een beetje mysterieus, het stoomtreintje is gewoon leuk om het park te verkennen enz… Natuurlijk mocht een obligaat bezoekje aan het sprookjesbos niet ontbreken en daar waar ik tien jaar geleden echt vond dat het vergane glorie was, moet ik nu volledig mijn mening herzien, de sprookjesboom in schemerlicht is pure magie. Op aanraden haalden we (gratis) ticketjes voor Raveleijn, een theatershow waar ik echt nog nooit van had gehoord en wat ben ik blij dat het ons werd aanbevolen #dankjewel!, want we werden compleet weggeblazen, een aanrader van jewelste. Tussendoor pikten we nog de pandadroom (3D film) mee en propten we papiertjes in Holle Bolle Gijs die ons daar heel dankbaar voor was. De dag sloten we af met de Aquanura show op het water wat een prachtig schouwspel was. Toen we het park uitliepen en heel wat mensen richting hotel zagen wandelen, kon ik niet anders dan bedenken dat dat ook wel heel leuk zou zijn, dus wie weet komen we weleens terug en blijven dan toch een dagje langer!

e1

e2

e4

e5

e6

Tip: net zoals ik mijn lerarenkaart altijd vergeet, vergeet ik even vaak de gezinsbondkaart, maar gelukkig had ik ergens gelezen dat er een Efteling-ledenvoordeel was en ja hoor, dat scheelde ons wel 5 euro per ticket, geen slecht idee dus om die boven te halen!

4 reacties

  1. Binnenkort gaan we ook en zal het met onze 3-jarige (die nog gratis binnen mag tot hij 4 wordt in december) vooral een sprookjestocht worden en zullen we de grote attracties aan ons voorbij moeten laten gaan. Dat is een extra reden om later nog eens terug te gaan hè. 🙂

    1. Ja idd, ik denk ook zo, nog een jaartje en dan is de kleinste ook voorbij 1m10 en dan kunnen we toch net in iets meer in, dus wie weet brengt dit jaar de Sint weer een paar tickets 😉 maar alleen sprookjes is eigenlijk ook al echt meer dan voldoende, we hadden echt een topdag!

Altijd fijn om iets te horen!