Weekmenu #45 een Thaise week!

Ook al was ik vorig jaar niet zo enthousiast over de boekenbeurs, eens je opnieuw de smaak te pakken hebt valt er altijd wel een gaatje te vinden voor een bezoekje, zeker als je ook nog eens gratis tickets hebt gekregen (wees gerust, niet via de blog, maar door het harde denkwerk dat ik af en toe verzet voor studieboeken die er waarschijnlijk nooit zullen komen) De boekenbeurs dus waar we afgelopen weekend een bezoekje brachten, daar zijn altijd drie soorten boeken die me willens nillens zullen blijven intrigeren: strips, kinder- en kookboeken. Van ver hoor ik ze al roepen en het is gewoon zeer moeilijk om die lokroep te negeren: ik ben namelijk niet de enige die graag strips leest hier in huis, de kinderen kunnen nooit boeken genoeg hebben en koken moet je elke dag. Ik stond zowat de draaien bij de laatste categorie en zei tegen de wederhelft ‘nee, ik hoef echt geen nieuw boek, tenzij ik een goed Thais exemplaar opmerk, maar ik zie niets liggen’ waarop de wederhelft me fijntjes attent maakte op een exemplaar recht onder mijn neus (ik ben een meutte ja, dat ben ik). Het is dus maw zijn schuld dat ik toch een boek extra in de kast kan zetten, maar zoals ‘de regel’ me gebiedt moet ik er dan ook een ganse week uit koken (voor alle duidelijkheid: er moet natuurlijk juist niets maar deze eigen regel weerhoudt me ervan om wekelijks nieuwe boeken te kopen). Het zal een pittige lekkere week worden zonder dat er stoom uit te oren komt, want er lopen hier wel meerdere mensen in huis die het niet zo hebben op rode pepers (ik ben een meutte, ja dat ben ik, dus rode pepers en oren en ogen, been there en done belachelijk veel van that). Ik pikte er een vijftal gerechten uit (de zesde dag is voor jarige Jan), maar moest er hier en daar wel serieus wat groenten in smokkelen:

  • Gewokte eiermie met paddenstoelen en broccoli (V)
  • Tijgertranen (gegrilde steak) met gewokte spinazie en rijst
  • Groene curry met zoete aardappel en courgette (V)
  • Krokant buikspek met Chinese kool
  • Thaise spaghetti met prei en gamba’s
  • Een jarige kiest zelf het menu!

Als soep doen we van wortel/pompoen en voor de bento gaan we een beetje de meer Griekse tour op: veldsla, feta, olijven, komkommer, groene paprika, couscous + iets zoets uit kast of oven

En hopla, we zijn zowaar weer vertrokken met het weekmenu!

Altijd fijn om iets te horen!