Teachers rule the world

Net zoals elk schooljaar, sloten we dit jaar ook af met de bedankjes voor meesters en juffen. Ik weet dat dat helemaal niet hoeft, maar een goede juf of meester die net wat meer uit je kind haalt is een godsgeschenk én daarnaast vind ik het ook gewoon heel erg leuk om elk jaar een beetje creatief uit de hoek te komen.

Ik vond de quote ‘teachers rule the world‘ echt heel tof en wou daar absoluut meetlatjes bij steken. Het toeval wil nu dat we een lasercutter in huis hebben (eigenlijk is dat geen toeval, want we kochten die natuurlijk zelf) die nog steeds ongebruikt stond te wachten op een eerste project… (beginnersangst, altijd) én de beste manier om met iets te starten is mezelf gewoon voor blok te zetten door een leuk idee te fabriceren in mijn hoofd dat ik daarna niet meer kan lossen, dus ik moest en zou die meetlatjes lasercutten 😉 Mijn beginnersangst was zoals altijd weer onterecht én voor we goed en wel gestart waren, hadden alle juffen en meesters al een gepersonaliseerd latje!

Ik vind het altijd fantastisch als dat zotte idee in mijn hoofd ineens gelukt blijkt te zijn!

Naast de kaartjes, gaven we ook boeken voor de klasbibliotheek van de kinderen, vroeger waren dat 5 boeken (4 voor elke klas en een MUVO-boek) maar stilaan wordt de stapel kleiner. Het blijft zot hoe snel de tijd gaat.

We kochten en gaven de volgende boeken:

 • Stoere verhalen over kunst: een héérlijk boek, echt heerlijk boek over kunstenaars met leuke weetjes en toffe opdrachten. Het is zo een kunstboek dat er ook nog eens erg kunstig uitziet én waarvan ik erg twijfel of ik het zelf in huis ga nemen. Meestal denk ik ‘nee, we hebben al boeken genoeg’, dan blader ik er toch eens door en weet ik dat ik het vermoedelijk alsnog eens in mijn winkelmandje zal steken. Er worden heel wat kunstenaars besproken zoals Picasso, Monet, Frida Kahlo, Rietveld, Katsushika Hokusai Yayoi, Caravaggio enz… en de kunstwerken zijn een leuke mix van klassiek en modern, echt een aanrader!
 • Factopedia: dit boek gaf Bob, onze man die van weetjes houdt, aan de klasbibliotheek van het 3e leerjaar. Hoeveel weetjesboeken kan je zelfs hebben 😉 maar deze is ook weer echt heel leuk vormgegeven en een aanrader voor weetgrage kinderen! (en hun ouders, want ook wij zijn fan ;))
 • De meisjes: ik zocht een boek dat onze stoere meid Mies kon geven in et 5e leerjaar én kwam op dit exemplaar uit. Ik was al verkocht van zodra ik als auteur ‘Annet Schaap’ las, bekend van Lampje, een boek waar ik erg door ontroerd werd. Ik neem effe integraal de boekbeschrijving over: Annet Schaap bewerkte zeven bekende sprookjes tot verrassende vertellingen over zeven meisjes met allemaal hun eigen dromen en verlangens, meisjes die niet langer sprookjesfiguren zijn maar mensen van vlees en bloed. Geef toe, dat kan niet slecht zijn, waardoor ik hem ook al op mijn e-reader heb gezet voor deze zomer!

8 reacties

 1. Heel tof gedaan en ook super om boeken te schenken aan de klas. Moet ik onthouden wanneer we deze zomer nog eens door de boekenkast van dochterlief gaan (meestal gaan boeken die we niet echt willen houden naar de boekenruilkast, we hebben er een hele leuke in onze buurt waar we zelf ook al veel lectuur gevonden hebben)

  1. Oh maar dat is ook wel echt leuk die boekenruilkast, dat hebben we niet vlakbij, wel int park maar eigenlijk heb ik dat nog nooit gedaan, wij blijven alsmaar stapelen 😉 (maar eens we verhuizen, ga ik toch ook wel een strenge selectie maken!)

   1. Wat leuk dat jij zo creatief bent. De meesters en de juffen zijn daar vast heel blij mee!

   2. Ik vind het gewoon ook zo leuk om te doen en ben nog nooit zo ‘snel’ klaar geweest omdat ik het zelf zo snel mogelijk wou meegeven aan de kinderen 😉 Ze waren er idd wel blij mee, dus dat is altijd fijn!

 2. Ik geef ook altijd een boek als cadeau aan de juffen, vind het leuk om dan een titel te zoeken die bij hen en/of bij het kind past. En Meisjes van Annet Schaap is idd een heel mooi boek.

  1. Awel, ik doe hetzelfde. Ik zoek altijd een boek dat bij het kind zelf past, dat hij of zij zelf graag zou lezen én het leuke is dat er gewoon zo ene ontzettend groot en mooi aanbod is he!

Altijd fijn om iets te horen!