Tekenen op de tablet

DSCF9730

Afgelopen zomervakantie trokken we wel meermaals naar ons Paula, de ene keer al met een meer volgeladen auto dan de andere, maar één keer zat ie zo tot de nok vol dat we er niet allemaal meer inpasten en we ons dus noodzakelijk in twee groepjes moesten verdelen. Een groepje zou een drie uur durende treinrit bedwingen en de anderen zouden half verstrikt tussen de bouwpakketten via de snelweg hun opwachting maken. Ik offerde mezelf op voor de treinrit, enerzijds omdat ik mezelf echt niet zag sleuren met planken en anderzijds omdat de wederhelft die rit nog vaak genoeg zou moeten doen de weken erna en stemde sowieso Tuur in mijn groepje, want geef dat ventje een e-reader en hij is minstens voor 3 uur zoet. De wederhelft riep Bob tot zich want dat leek ons de meest zinnige beslissing, maar Mies en Jan mochten zelf kiezen en zodoende kreeg ik Jan in mijn team. Ik deed even van een battle tussen voertuigen, maar al snel werd duidelijk dat wij die niet zouden winnen dus gingen we maar voor de gezellige treintijd onder ons drie. We kochten ons croissants en koffie, snoepjes en frisdrank en stapten vol goeie moed op de trein. Tuur bleek inderdaad lang zoet met de e-reader maar Jan had het na een uurtje in zijn dinoboek wel gezien. Gelukkig voor hem had ik de IPad mee én liet ik hem zijn gangen gaan met Paper53. Hij was er zo snel mee weg en het resultaat was zo geweldig mooi dat ik besloot om het wel eens te delen én dat moment is dus blijkbaar nu 😉

IMG_9575

IMG_9573

Ik kocht de app jaren geleden al aan maar ondertussen is ie gratis en het is zo één van die apps die ik regelmatig vergeet om hem dan terug te ontdekken en telkens weer enthousiast te zijn over de functionaliteit ervan. Het is ondertussen meer dan een simpel tekenprogramma maar het blijft gewoon heel makkelijk in gebruik. Weinig toeters en bellen zoals zo vaak bij andere tekentools en een heel schetsboeken systeem. Onze Jan tekende met een Apple Pencil (ik ben nogal dol op handige gadgets maar ben daarnaast ook fan van een zo papierloos mogelijk bestaan dus verbeter er bijvoorbeeld ook altijd mee) maar toen we dat nog niet hadden, was het gewoon vingerwerk wat ook perfect lukte. Moest je de app niet kennen en er iemand in huis wel eens op een andere manier wil tekenen: een grote aanrader!

IMG_9572

2 reacties

  1. Als er nog eens echt getekend en gekleurd wordt, er is nog plaats aan mijn muur 😉 en dan help ik jou verder in jouw papierloos bestaan 😀

    1. Haha dat gaan ze hier graag horen maar maak je geen zorgen er wordt hier nog meer dan genoeg niet digitaal geknutseld, de creakamer zit daar voor iets tussen natuurlijk:)

Altijd fijn om iets te horen!