Tuur leest: Percy Jackson & de Olympiers

Nele gaf me vorige keer wat tips ivm boeken die Tuur misschien graag zou lezen en ja hoor, ze had het weer helemaal bij het rechte eind: Percy Jackson en de Olympiërs waren alvast een schot in de roos. Ik haalde als test alleen het eerste boek in huis tijdens de paasvakantie bij ons Paula, maar ik had beter moeten weten, want het was zo snel uit en in de dichtstbijzijnde bib of boekenwinkel daar verdelen ze natuurlijk enkel Franstalige boeken en dat zou toch wel een serieuze brug te ver zijn, dus heil aan de e-reader om de volgende delen te downloaden hoewel ik daar nog steeds een beetje een rare verhouding mee heb. Enerzijds hou ik ervan omdat het enorm plaats besparend is, anderzijds vind ik het gewoon nog steeds een beetje raar om een smak geld neer te tellen voor boeken die ik niet kan vastgrijpen en in de boekenkast kan steken, wat wel typisch zal zijn voor iemand met last van Tsundoku zeker? 😉

In ieder geval, las Tuur de volledige reeks (vijf delen) opnieuw erg snel uit want het waren ‘maar’ 1000 pagina’s en ga ik vanaf nu gewoon eens controleren welke reeksen ze volledig in de bib hebben, want als we tegen dit tempo alles wat hij leest zelf in huis moeten halen, moeten we een extra kostenpost inlassen en hebben we dringend een paar boekenkasten meer nodig.

Percy Jackson en de Olympiers

Voor degenen die het handschrift van de zoon niet goed kunnen lezen:

  • Over: Percy Jackson is een halfbloed maar dat weet hij niet. Als hij het ontdekt moet hij tegen allerlei monsters vechten: kannibalen, demonen… (de manschappen van Kronos). Kronos is een slechte titan. Percy Jackson vecht dus tegen Kronos. Wie zou winnen?
  • Leukste personages:
    meisje: Artemis (is god en heeft pijl en boog – mijn favoriete wapen) jongen: Zeus (heeft bliksemschichten!!!)
  • Cool! De laatste wedstrijd!!!!!!
  • Bah! Dat het paleis van Poseidon stukgaat
  • Nog? /

Moest je tips hebben, geef gerust door, let wel: hij is nog maar 9 jaar (bijna 10) en op het vlak van tettekereus’ nog wel heel bleu (gelukkig maar)

4 reacties

  1. Super! Echt blij dat het meeviel. Ik zal nog eens nadenken over tips, want hij gaat er precies goed door. Ik denk dat onze Maarten op die leeftijd ook de hongerspelen las? En Roald Dahl zal er ook al wel doorgegaan zijn?

    1. Ja, hij gaat er nogal snel door 🙂 De hongerspelen heeft hij ook al gelezen en op de één of andere rare manier (ik snap het niet!) is hij niet zo dol op Roald Dahl.

Altijd fijn om iets te horen!