Uit het pakket #36 Een metekindje erbij!

DSCF3042

Ook al is het metekindje niet in week 36 geboren maar in week 37 (deze week dus), toch wil ik ze al wel voorstellen, het zou zo raar zijn om dat niet te doen. Het is mijn vierde metekindje én ze zijn beter verdeeld dan die vier eigen kinderen, twee meisjes en twee jongens. Eigenlijk zijn het er vijf, maar de grote broer van één van hen, werd een sterretje alvorens het geboren werd.
Ik werd voor het eerst meter voor ik zelf kinderen had én dat is iets helemaal anders dan wanneer je zelf kinderen krijgt, maar ik probeer nog altijd wel mijn best te doen. Het blijft gewoon ook heel mooi als je voor een stuk die iemand extra mag zijn én dat de ouders jou die rol toevertrouwen, dus welkom aan Marit, de kleine lieve meid die de helft van mijn kinders gisteren al hebben besnuffeld en goedgekeurd.

Wat nog goed bevonden werd, was de start van de wekelijkse groentepakketten. Het schept weer een routine en het daagt me uit. Afgelopen week stak het volgende erin:

 • Augurk
 • Komkommer
 • Tomaten
 • Rode biet
 • Courgetten
 • Boontjes
 • Pompoen
 • Hertshoornweegbree

En kocht ik op de buurderij nog oesterzwammen erbij, daarmee maakte ik alvast de volgende 5 gerechten waar we 6 keer van aten wegens heel veel overschotten van de veggie tapas:

 • Couscous, gebakken kip, rode ui, boontjes, komkommer met feta
  DSCF3019
  Maak het zoals het klinkt: couscous koken, kip bakken, rode ui snipperen, boontjes koken, komkommer snijden én feta erover brokkelen. Heerlijke lauwwarme salade, ook zonder de feta die ik stiekem bij de wederhelft duw.
 • Pasta met courgette en gehakt
  DSCF3021
  Pasta koken, courgette en gehakt met een uitje en wat look bakken, een potje (light/soja/kook…)room erbij en alles mengen.
 • Lasagne met oesterzwammen en tomaten.(V)
  (Veel) Oesterzwammen snipperen met een uitje en heel goed kruiden. Een bechamelsaus maken, de oesterzwammen daarbij kieperen. Tomaat gewoon in schijfjes snijden. Laagjes oesterzwammen, tomaat en lasagnevellen afwisselen en afwerken met scherpe kaas bovenaan. Zo’n 30 minuten in de oven of zolang de lasagne nodig heeft.
 • Veggie tapas met veel overschot de dag erachter (V)
  DSCF3028
  Ik maakte best veel, misschien moet ik daar ook maar eens een post aan wijden ipv het hier allemaal te proppen, dat is iets voor straks! –>  klik door naar de post 😉
 • Cordon bleu met veldslapuree en tomaatjes
  Onze Jan eet echt heel graag cordon blue dus bestelde ik die én maakte er puree bij, draaide er veldsla door en zette nog wat lekkere tomaten op tafel.

In de bento (ahja, die is er ook weer) stak couscous (had bewust meer gekookt), een eitje, komkommer, tomaat, zoete paprika en blokjes feta. De doosjes waren achteraf leeg dus ze vonden het lekker!

Ik heb best nog wat liggen dat verwerkt moet worden en de nieuwe lading staat al in de kelder, maar een avondvergadering en een verse baby deden ons afwijken én komend weekend zitten we op familieweekend dus ik vermoed dat ik volgende week sowieso een grote pot soep zal maken waarin héél veel groenten zitten 😉

Allé, we zijn weer vertrokken ze! Op een voedzaam en lekker (school)jaar!

Altijd fijn om iets te horen!