Uit het pakket #37: het nieuw is er al af

Het is toch zot hoe snel de ratrace weer routine wordt? Ook al komen we uit de vakantie met allerlei beloftes aan onszelf, van zodra die eerste september passeert is het opnieuw rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Ik zou kunnen zeggen dat het nooit went, die drukte, maar dat doet het wel, altijd veel te snel eigenlijk. het nieuw is er gewoon al af. We pikken op waar we stopten en laden ondertussen nog wat nieuwigheden aan boord (zoals de dochter die dit jaar piano en notenleer volgt, ja, dan toch in de ‘echte’ muziekschool), maar het gaat, zoals het dat altijd doet, de ene dag al beter dan de andere, net zoals bij dat koken. Ik kookte drie keer niet omdat ik er één keer geen zin in had, één keer geen tijd voor had en we één keer een feestje hadden én blijkbaar deden we ook helemaal niets vegetarisch afgelopen week, tenzij de frieten van de frituur daarvoor tellen? 😉

Pulled pork uit de slowcooker met tortilla’s, een slaatje, guacamole en zure room

DSCF7862

Dat was echt lekker, de slowcooker doet echt goed zijn best in ons gezin én maakt ons leven smakelijker. Ik ging uit van een recept van Jeroen Meus en liet het ding een ganse dag opstaan; De volgende keer probeer ik eens een andere versie met BBQ-saus ofzo.

Fish sticks met puree en een slaatje

DSCF7870

Het is ondenkbaar dat er kinderen bestaan die geen fish sticks lusten én toch hebben we er in ons gezin zo eentje, dus extra veel puree en genoeg sla maakt dat die de anders zo kindvriendelijke maaltijd ook wel lust.

Spaghetti bolo uit de slowcooker 

DSCF7877

Ja, ik ben fan, ik krijg geen subsidies of steekpenningen (alleen maar veel liefde van over het kanaal (ja, zelfs met die nakende no-deal brexit) van onze vrienden die zot blij zijn dat we hun cadeau ontzettend hard gebruiken) want de slowcooker maakt de beste spaghettisaus wat eigenlijk niet zo verwonderlijk is want Italiaanse mama’s laten hun saus ook zo lang mogelijk pruttelen om op smaak te komen!

Gewokte chinese kool en rode ui met zalm en rijst

DSCF7853

Het is zoals de titel zegt, gewoon gewokte chinese kool met rode ui, zalm en soyasaus met rijst. Ik gaarde de zalm wel apart in de oven omdat ie anders helemaal brokkelt, maar sneed de groenten klein en wokte die lang genoeg én kieperde erna alles samen.

8 reacties

 1. Ziet er lekker uit! Ben je dan thuis als die slowcooker opstaat? Ik zou schrik hebben om dat alleen te laten pruttelen een halve of ganse dag.

  1. Awel nee, ik ben dan niet altijd thuis. Ik vond dat ook best vreemd maar de vrienden uit Wales waren zo overtuigend dat ik het nu ook gewoon doe. Als ik er echt een paar uur niet ben, zet ik het wel op de laagste stand!

 2. Ik kwam vandaag in de cafetaria van het conservatorium en dacht, tiens die meneer ken ik van ergens! Veel plezier met muziek leren en spelen. Hier spelen kinderen piano, contrabas en sax.

  1. Haha dat is grappig! Spreek hem aan zou ik zo zeggen 😉 Mies vindt het in elk geval fantastisch om piano te leren en daar doen we het voor he! Leuke instrumenten trouwens bij jullie, ze zouden zo een jazzband kunnen vormen!

 3. wil je niet eens je spaghettisaus-recept delen ?
  mss een opsteker om het weer eens opnieuw te proberen … toch lekker makkelijk comfortfood, maar ik kom er maar zelden toe …

  1. Ja natuurlijk! De eerste tip om het leven makkelijker te maken is gesneden spaghettigroenten te kopen 😉 (doe ik toch best vaak als het snel moet gaan).
   Dan hoe ik het maak: gehakt (500 g) bakken met een uitje en wat look, daarna de groenten erbij, tomatenpassaat of tomatenblokjes ofzo erover (1-2 liter afhankelijk van hoeveelheden), een blokje groentebouillon erbij, peper en zout en spaghettikruiden en gewoon laten pruttelen, zo lang en langzaam mogelijk! Als de groenten te aanwezig zijn in de saus om gegeten te worden door de kinderen,: even de mixer erdoor!

Altijd fijn om iets te horen!