Week #38: half om half veg

In het vorige weekoverzicht kwam ik erachter dat ik eerder per ongeluk dan gewild geen vegetarische maaltijden op tafel had getoverd, dus deze week mocht er eigenlijk wel een extra inspanning zijn. Het laat zien dat het allemaal niet zo lastig of moeilijk is, maar dat we er nog altijd wel bewust mee moeten omgaan.

Ondertussen ben ik zelf ook al echt terug bezig als in elke dag een bende studenten bezig houden. Het geeft steevast energie om er terug tegenaan te gaan, maar zo een nieuw jaar vraagt ook altijd veel energie, dus zoals altijd is het weer zoeken naar die balans, maar met goed eten zitten we alvast op goede weg, toch?

Veggie wok met wortelen, paddenstoelen, prei en eieren

DSCF7912

Alle groenten stoven, een omelet bakken (en daarna in reepjes snijden), de noedels koken en alles goed afgekruid bijeen gooien. Het is één van die dingen die altijd lekker makkelijk zijn.

Een slaatje met aardappelen, tuinbonen, rode ui, tomaat met gegrilde stukjes kip

DSCF7882
Aardappelen en tuinbonen afkoken of stomen én afgekoeld mengen met stukjes tomaat en schijfjes rode ui, goed kruiden en besprenkelen met lekkere olijfolie en verse tuinkruiden. Ondertussen ook de kip grillen en alles samen opeten. Een heerlijk zomer gerecht dat nu – door de regendruppels op het raam – al lang vervolgen tijd lijkt.

De beste pastasaus ter wereld uit de slowcooker

DSCF7921
Het blijft een toppertje én deze keer met alle tomaten uit de koelkast die op het ‘randje waren’(= te plat om zo te eten, maar nog goed genoeg voor sauzen en soepen) erbij. Niet vergeten te mixen dan!

Veggie tapas met de restjes van de week

DSCF7943

Ik had nog een restje gekookte aardappelen die ik goed aanbakte met look in de pan, nog een courgette op overschot die gegrild werd, nog olijven, wat tomaten en een komkommer, kaas en genoeg eieren, aardappelen en ui voor een echte Spaanse tortilla. Ik was weer vergeten hoe snel zo een veggie tapas tafel eigenlijk op tafel kan maar toch zo heerlijk smaakt!

Een hele uitgebreide Engelse brunch waar we een ganse dag teerden

DSCF8057

We zaten afgelopen weekend bij Paula (kwestie van balans enz) en besloten om voor het ontbijt een wandeling te plegen wat ideaal was met de weersvoorspellingen, maar nefast voor onze winkelkar. Met rammelende magen en vuile wandelbotten besloot ik ineens om voor een Engelse brunch te gaan én zodoende zaten we een dik uur later met dampende eieren, knapperig spek, gebakken worstjes, bonen in tomatensaus, chocolade mugcakes en warme scones voor onze neus aan tafel.
Voor de mugcakes gebruikte ik dit recept en voor de scones het volgende (let op; ik gebruikte karnemelk ipv gewone melk omdat ik dat ergens anders had gelezen). Zowel die mugcakes als de scones (en vooral de scones) zijn heerlijk makkelijk!

In de bentoboxen zat mozarella, pasta, olijven, tomaatjes, komkommer en paprika.

DSCF7932

2 reacties

    1. Oh dankjewel! Ik zou zeggen: ge moogt dat gerust eens een keer doen want soms heb ik wel wat extra positieve zielen aan tafel nodig ;))

Altijd fijn om iets te horen!